Stopp på tvärbanan, t-banan och motorvägen Foto: Mitt i

Störningar i trafiken inledde veckan

Just nu har tunnelbanan stora problem på röda linjen. Problemen påverkar även trafiken på gröna linjen. Tidigare blockerade en lastbil Södra länken och en nedfallen luftledning stoppade tvärbanan.

  • Publicerad 08:07, 17 sep 2018

Röda linjen har på måndagsmorgonen kraftiga förseningar på grund av en trasig strömskena. Det påverkade tågen i båda riktningar och byten mellan olika tunnelbanetåg behövde göras vid de mer centrala stationerna.

– Nu har vi ganska kraftiga störningar i trafiken. Om man tänkt åka röd linje får man nog stora besvär nu på morgonen, säger Henrik Palmér, presskontakt på SL.

Vid 09.30-tiden kom beskedet att tågen på röda linjen börjar köra sina fulla sträckningar igen – men att det kommer vara följdförseningar, inställda avgångar och oregelbunden trafik.

Lastbilsolycka stoppade motorvägstrafik

Vid 04-tiden i morse inträffade en olycka i Västberga i Stockholm på E4/E20:s avfart mot Södra länken då släpet till en lastbil välte och stoppade trafiken.

Enligt en prognos ska problemen vara avhjälpta 9.30.

Trafikanter uppmanas under tiden ta alternativa vägar.

Problem även på tvärbanan

På måndagsmorgonen var även trafiken på tvärbanan mellan Stora Essingen och Årstaberg i inställd från klockan 06 sedan en kontaktledning rivits ned.

Fem bussar ersätter Stora Essingen-Årstaberg och resenärer hänvisas även till alternativa färdmedel.