Stormarknaden återuppstår i Örsundsbro

Mickelsmäss marknad återuppstår efter en ofrivillig paus. Hundratals knallar och tusentals besökare väntas till Örsundsbro. Men hur blir det med Bärstaklämman?

  • Publicerad 12:23, 22 aug 2022

Vi ser fram emot att få visa upp Örsundsbro igen.

Som så många andra tvingades arrangörerna bakom Mickelsmäss marknad i Örsundsbro att ställa in under pandemin.

Men årets marknad, den ska bli av berättar marknads­generalen Mats Marklund.

– Vi tog beslutet i våras när pandemin var på väg ner och restriktionerna började släppa, säger Mats Marklund som är i full färd med att arrangera årets marknad, söndagen den 2 oktober.

Han medger att organisationen är lite ringrostig efter det ofrivilliga uppehållet.

– Mycket har gått på rutin tidigare, konstaterar han.

Men helt stilla har organisationen bakom marknaden­ inte stått under pandemin.

– Vi har haft en utvecklingsgrupp som har kört under uppehållet.

Kommer summan av deras arbete att märkas redan under årets marknad?

– Ja, en nyhet för i år är att vi kommer att ha en food court på Lionstorget under marknaden. Det kommer att finnas mat på själva marknadsområdet också, men tanken är att samla de sällskap som kanske vill äta lite olika saker, men ändå sitta ihop, säger Mats Marklund.

Matnyheten till trots kommer det mesta att vara sig likt under årets Mickelsmäss. Med knallare, utställare och Bärstaklämma... väl?

– Jajamensan, Bärstaklämman kommer att finnas, säger Mats Marklund.

Nu hoppas han att intresset för årets marknad ska vara lika stor, som före pandemin. Det skulle i så fall betyda att drygt 20 000 personer besöker Mickelsmäss den 2 oktober.

– Vi hoppas på det. Det har ju blivit lite av en hemvändardag det här. Vi ser fram emot att få visa upp Örsundsbro igen.

Släkting begärs häktad för skjutningen i Fanna

Nyheter En person häktades under torsdagsmorgonen för försök till mord. Mannen är misstänkt för skjutningen mot en bostad i Fanna i torsdags förra veckan.torsdag 6/10 11:57

Person anhållen för skjutningen i Fanna

Nyheter En person kunde under gårdagskvällen gripas av polis misstänkt för mordförsöket i Fanna. Polisen kallar frihetsberövandet för ett genombrott. – Det här är en avgörande del helt klart, säger Jonas...tisdag 4/10 12:37