Foto: Anna Wilson

Storbråk på krog efter fotbollsmatch – igen

Det blev stökigt efter fotbollsderbyt på Tele2 arena mellan Hammarby och Djurgården på söndagen. En restaurang i Gamla stan förstördes när ett hundratal personer började slåss.

  • Publicerad 09:31, 30 apr 2018

På måndagsmorgen syns fortfarande spåren av slagsmålet. Sönderslagna möbler, sparkmärken och ett trasigt fönster.

Förbipasserande beskådar våldet som drabbat två krogar i Gamla stan.

– Det är tråkigt med våld. Det var säkert många där som inte vill slåss. Om männen vill slåss får de åka någon annanstans, säger en som inte vill ställa upp med namn.

17-åriga Merlin Bergqvist och hans kompisar beklagar idrottsvåld.

– Många lägger ned hela sin själ i idrotten och ett lag. De blir arga när de förlorar och när de är fulla blir det ännu värre, säger han.

”Flög stolar”

Polisen misstänker huliganbråk.

– Det flög stolar på stället. En av vakterna berättade också att han hade fått ett glas i ansiktet, säger ett vittne till Aftonbladet.

Polisen rapporterar på sin hemsida att 65 personer avlägsnades redan innan matchen på grund av ordningsstörningar. En entrévärd ska ha blivit sexuellt trakasserad.

– Det har sammantaget varit stökigt idag och det har drabbat de supportrar som velat gå på ett tryggt och trevligt evenemang, säger Peter Nylind, kommenderingschef för polisens insats.

Bengaliska eldar tändes både utanför och inne på arenan. Fall av misshandel samt våld mot tjänsteman anmäldes. Dessutom anmäldes två fall av våldsamt upplopp, inne på arenan och utanför.