Här är tre av de nyheterna som fick mest läsning under 2018. Foto: Mitt i

Stora nyheter berörde Järvaborna

Rapparen från Tensta som skrällde under 2018. Legionellautbrottet som orsakade fyra människors död. Och barnen som röt ifrån om dödsskjutningarna. Här är tre av de nyheter som fick mest läsning under 2018 på Mitt i Tensta-Rinkeby och Mitt i Kistas webbsajter.

  • Publicerad 07:41, 31 dec 2018

Virala raketer:

Z.E. Tenstarappare.

1. 2018 var Tenstarapparen Z.E:s år, han toppade listor, turnerade, släppte album och nominerades till flera musikpriser som han har chans att vinna nästa år. En av Mitt i:s mest lästa artikel i år är den då Z.E berättar om livet i fängelset som fick honom att börja skriva låtar och om att slå igenom som artist efter avtjänat straff.

2. Efter Mitt i:s gräv om legionellautbrottet i Kista, som orsakade fyra människors död, utreder nu regeringen om anmälningsplikt för kyltorn, som kan leda till en lagändring. Efter grävet startade en åklagarledd brottsutredning om flera grova brott, bland annat vållande till annans död.Granskningen ledde också till att majoriteten av kommuner i länet ska vidta åtgärder och inventera kyltorn.

Bildtext: Tolvåringarna på Kavrnbyskolan reflekterar över våldet i Rinkeby.
Laylan Brifkany (röd jacka);Pela Yossef (glasögon);Mohammed Reda Al-Khalidi (liten); Jabir Aden (lång m huva).

3. Efter ett mord i ett garage och ett annat inne på en pizzeria vädjade barnen på Kvarnbyskolan att dödandet skulle upphöra. Sedan dess har en 17-åring dömts för mordet inne på pizzerian, polisen har lagfört flera personer med hjälp av skärpta vapenlagar och flera i de kriminella gängen sitter bakom lås och bom.