Stora Enso har funnits i Skokloster i många år, men nu har det alltså skurit sig totalt mellan Samfällighetsföreningen Väghållaren och skogsjätten.

– Det man kan säga rent generellt är att vi avverkar på väldigt många platser varje år, bland annat i Mälardalen, och för det mesta går allting bra. Ibland blir det fel och vi kan få onormalt slitage och då är vår ambition alltid att rätta till det och det är det även nu, säger Martin Roth områdeschef Lokala Köp Mälardalen & V. Bergslagen Stora Enso Skog AB

Enligt föreningen har kommunikationen inte fungerat och att man tvärtom har mötts av en dålig attityd och oförståelse från Stora Enso. Martin Roth ser det annorlunda.

– Det har varit okej. Vi har fört en dialog tillsammans med samfälligheten och markägaren kring hur vi bäst driver skogsbruk kring vägarna. Vår bild är att vi har bollat de här frågorna tillsammans och att vi har kommit till en ganska bra samsyn, säger han .

En av de stora frågorna har varit placeringen av skogshögarna som alltså ligger nära vägen och inte de två meter från vägen som de ska göra.

– Vi måste alltid anpassa oss utifrån förutsättningarna som finns vid varje väg, men på den aktuella vägen så ska de ligga längre in och vi kommer att flisa upp det där så fort som möjligt, säger Martin Roth.

– Misstag har skett, men vår bild har hela tiden varit att vi ska rätta till det.