Visionsbild för Magelungsvägen med vy mot nordväst, ur planförslaget för Magelungens strand Foto: White arkitekter/stadsbyggnadskontoret

Stora byggbeslut sköts upp

Stadsbyggnadsnämnden sköt i går upp sitt beslut om den omdiskuterade planen om Lingvägen. Inte heller vad gäller de 900 bostäderna vid Magelungens strand kom politikerna till skott.

  • Publicerad 14:38, 16 apr 2021

För andra mötet i rad beslöt den grönblå majoriteten i stadsbyggnadsnämnden att skjuta på beslutet om Lingvägens förlängning till Farsta och byggplanerna runt omkring.

Ärendet bordlades på sammanträdet på torsdagen.

Även vad gäller Magelungens strand, och de 900 bostäder som planeras där, blev det bordläggning.

”Stadsbyggnadsnämnden hade över hundra ärenden att ta ställning till inför sammanträdet. Eftersom många ärenden är komplexa, upplevde den grönblå majoriteten att det var önskvärt med ytterligare presentationer av frågorna.”, skriver Joakim Larsson (M), stadsbyggnadsborgarråd i en kommentar.

Har inte pratat klart

Fredrik Lindstål, ledamot för Centerpartiet, säger att båda frågorna behöver diskuteras mer inom den grönblå majoriteten.

– Vi behöver ha en djupare diskussion om vad de här planerna innebär. Båda är väldigt stora planer som har en betydande inverkan på sin plats, säger han.

Det bekräftas av Cecilia Obermüller, Miljöpartiet:

– Lingvägen är en plan där vi för diskussioner och den diskussionen är inte avslutad. Vi behöver prata ihop oss om hur vi ska landa. Magelungens strand är en jättestor plan där vi ska få en genomgång av tjänstemännen, säger hon.

Samtidigt fortsätter opinionsyttringarna om Lingvägen-planen. En protestlista på nätet under parollen Rädda Lingvägen lyfter farhågorna kring ökad biltrafik vid Kvickenstorpsskolan och den planerade förskolan. Över 1 000 personer har skrivit på listan.

Arkitekter tar fajten om Lingvägen

Stadsbyggnadsnämnden sammanträder nästa gång den 26 maj.

Stopp. Än så länge är det stopp för bilar där Lingvägen övergår i gång-och cykelväg.