Höglundabadets stora bassäng i Jordbro håller stängt. Foto: Filip Magnusson

Stora bassängen stängd – mitt i högsommaren

Det är närmare 30 grader i luften – men alltjämt håller populära Höglundabadets stora bassäng i Jordbro stängt. Renoveringarna drar ut på tiden.

  • Publicerad 16:16, 28 jun 2018

Det var under våren som Haninge kommun inledde renoveringen av Höglundabadets stora 25-metersbassäng.

Men nu verkar kommunen ha underskattat renoveringsbehovet.

– Vi stötte på oväntade problem, poolen visade sig vara i sämre skick än väntat och renoveringen har blivit mer omfattande än planerat, säger Håkan Filipsson, pressinformatör på Haninge kommun.

Bassängen skulle egentligen ha varit klar och upprustad nu. I stället har nu öppningen senarelagts ända till 15 juli.

Håkan Filipsson menar att kommunen inte kunnat förutse att renoveringen skulle dra ut på tiden.

Under tiden rinner sommardagarna iväg. Och många av Jordbros och Västerhaninges ungdomar tvingas göra annat – eller ta sig till andra bad.

– Vi har ju så många fina naturbad i Haninge, både vid Rudan och Ramsjön, och även utomhusbadet i Brandbergen. Vi ser att många unga från Jordbro söker sig till Rudan, säger Håkan Filipsson.

Men borde ni inte ha inlett renoveringen tidigare för att minska risken att hålla bassängen stängd?

– Det är ovanligt att utomhusbaden är i sämre skick än väntat. Vi hade inte kunnat förutse detta, säger Håkan Filipsson.

I dagarna öppnar Höglundabadet åtminstone undervisningspoolen och plaskpoolen.

Pia Jonsson Finne och hennes barnbarn Clara, Casper och Cajsa var några som snopet fick vända hemåt när de kom till Höglundabadet i veckan. ”Det brukar vara öppet vid den här tiden. Höglundabadet är ju ett jättebra bad och det är kul att det blir ännu bättre, men tråkigt att det håller stängt”, säger Pia.