Vattenläcka har drabbat Håbo Foto: Mostphotos

Stor vattenläcka i Håbo

En akut vattenläcka har drabbat Håbo kommun.

  • Publicerad 10:27, 13 jan 2021

Det är huvudledningen som går från Björnbro mot Krägga, Stämsvik och Ekolsund som har drabbats. Även intilliggande områden kan komma att påverkas av skadan. När det kommer att vara löst är i nuläget inte känt, men det kommer att märkas av i hela området . Detta kommer i form av en vattenavstängning så snart de som ska arbeta med problemet har nått framtill läckan.

I nuläget är det okänt när och i vilken omfattning avstängningen kommer att ske. Enligt uppgifter till kommunen fungerar vattnet i området för tillfället, men hur länge det gäller är inte klart. Till dess uppmanas de boende att tappa upp vatten för hushållsbehov i så stor utsträckning som möjligt.

"Vi uppdaterar med löpande information via denna sida och SMS- eller talmeddelande när vi vet mer", skriver kommunen på sin hemsida.

När arbetet väl är avklarat kan vattnet vara missfärgat. Då kan man låta det står och rinna till dess att det blir klart igen.

Hennes saknad blev till skrivcafé

Prisade författare föreläser och inspirerar den som vill skriva Rebecka Sandqvist saknade sitt skrivcafé. Till slut blev saknaden för stor och nu startar hon ett digitalt med sin partner Daniel Persson och intresset är stort. – Folk har redan börjat höra av sig...måndag 18/1 12:33

Upplands-Bros glädjande skridskobesked

Och då öppnar biblioteken igen. I dag, måndag den 18 januari, så öppnar isen på Kungsängens IP åter upp för allmänhetens åkning.måndag 18/1 11:23