Hjulspår. Mats Wallén, vice ordförande i Enköpings golfklubb. Foto: Fredrik Gustafsson

Stor skadegörelse på golfbanan – sladdade med bil på driving range

Någon bilägare har haft kul på Enköpings golfklubb i helgen. Mindre kul var det för klubben som nu kommer att få lägga både tid och pengar på att reparera banan igen. – Det är fruktansvärt tråkigt, säger klubbens vice ordförande.

  • Publicerad 13:03, 2 nov 2020

När personalen på Enköpings golfklubb kom till sin arbetsplats på måndagsmorgonen gjorde de en upptäckt, ingen som arbetar på en golfbana, vill göra. Någon, eller några har kört bil på delar av banan.

– Det är fruktansvärt tråkigt. De har kört på hela vår driving range och ute på hål 8, säger Mats Wallén, vice ordförande i Enköpings golfklubb.

Enköpings golfklubb stängde för spel för ett par veckor sedan, just för att banan inte ska spelas sönder, och därmed riskera att öppnandet i vår av densamma tvingas senareläggas på grund av reparationsarbeten av banan.

– Vi har ju stängt banan för säsongen eftersom man inte ens bör gå på den nu när det är så här blött ute. Nu har man kört bil på den... säger Mats Wallén och tillägger:

– Det kommer kosta både tid och pengar att reparera de här skadorna. Det troliga är att gräset där de kört kommer att dö, och då är vi tvungna att så nytt i vår.

Enköpings golfklubb har nu polisanmält händelsen som skadegörelse.

Det här är inte första gången golfklubben har problem med buskörningar på banan. För ett par år sedan hade någon sladdat med en moped på hål 14.

Westerlundska inför fjärrundervisning – igen

Nyheter Westerlundska gymnasiet övergår till att delvis undervisa på distans. Bland annat för att minska trängseln i skolan matsal. – Det finns en oro både bland elever och personal, säger Carina Westh som...torsdag 26/11 11:41

Bestulen på golfklubbor? Se hit!

Nyheter Golfklubbor som tros vara stulna har hittats. En man misstänks ha misshandlat en kvinna. Det är något av dagens blåljusrapport.torsdag 26/11 10:54