Stor sexköpsrazzia på Östermalm – känd tv-stjärna gripen

Under en riktad insats mot sexhandel på Östermalm greps flera män misstänkta för sexbrott. Bland annat en känd entreprenör och tv-stjärna.

  • Publicerad 12:03, 15 maj 2020

Under natten till fredagen har polisen genomfört en stor razzia mot misstänkta sexköpare på Östermalm, där flera män gripits i samband med polisinsatsen.

Enligt uppgifter till Expressen är en av de gripna männen en känd entreprenör och tv-stjärna, misstänkt för sexbrott. Han ska ha gripits utanför en lägenhet känd för sexhandel på Grevgatan.

Pappor och studenter gripna i jätteinsats mot prostitution

Resultat av ”Insats torsk”

Tillslaget mot tv-kändisen gjordes i samband med en polisoperation som har pågått i Stockholm den senaste tiden, som har fått namnet ”Insats torsk”

– Igår riktade vi arbetet mot ett flertal adresser i city. Elva personer lagfördes för köp av sexuella tjänster, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Mats Eriksson är presstalesperson på Stockholmspolisen. Foto: Pressbild

Syftet med operationen är att hitta och rapportera sexköpare, då polisen vet att det förekommer omfattande sexhandel i centrala Stockholm. 

– Även att hitta kvinnorna som jobbar med det här och förmedla hjälp till dem via socialtjänsten, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Tidigare skedde prostitutionen oftast på speciella gator. Nu har handeln flyttats ut på sociala medier, där köparna kommer i kontakt med sexarbetarna. 

Vad är det för straff på den här typen av brott? 

– Straffet är böter eller fängelse i högst ett år.

”Vi har slitit hårt”

På Instagram skriver inspektören Simon Häggström att insatsen var krävande för poliserna.

”Vi har slitit hårt och gripit flertalet män för att ha köpt sex. Trycket var så stort att flera av oss inte ens hade tid att få i oss lite mat under hela passet. Såhär dagen efter så är det några tankar som snurrar i mitt huvud. Oavsett vem du är eller var du kommer ifrån. Tar du dig rätten att köpa dig tillträde till en annan människas kropp så kommer vår målsättning alltid vara att gripa dig”.

I februari gjordes en liknande insats där 41 män greps misstänkta för sexköp på tre olika lägenhetsbordeller på Södermalm.