BOSTADSRÄTTER. En majoritet har röstat ja för ombildning på Lötsjövägen och nu säljer Förvaltaren. Foto: Michael Folmer

Stor ombildning kommer att genomföras

463 lägenheter på Lötsjövägen kommer att säljas för ombildning till bostadsrätter, meddelar Förvaltaren.

  • Publicerad 09:33, 2 jun 2017

Ombildningen är den största någonsin i Sundbyberg. "Förmodligen en av de genom tiderna största i Sverige", enligt Förvaltarens pressmeddelande som skickades ut på måndagseftermiddagen.

Nu står det klart att de 463 hyreslägenheterna på Lötsjövägen 9–99 i Hallonbergen säljs för ombildning till bostadsrätter.

Köpeskillingen är 625 miljoner kronor.

Fastigheten Terränglöparen 9 är ett av de första stora projekten när Hallonbergen byggdes på 1960- och 1970-talen. Den består av 35 238 kvadratmeter bostadsarea och 2 145 kvadratmeter lokalyta.

Försäljningen välkomnas av kommunstyrelsens ordförande Mikael T. Eriksson (M).

– Ombildningen är en del i Sundbyberg stads långsiktiga arbete med att öka mångfalden och valfriheten mellan boendeformer i alla stadsdelar, säger han i pressmeddelandet.

Processen inleddes efter ett politiskt beslut i december 2014, som Vi i Sundbyberg har rapporterat om tidigare.

Bland de boende fanns både tveksamma och kritiska röster i vintras, även om mer än två tredjedelar då hade röstat för en ombildning. De ekonomiska förutsättningarna har nu visat sig finnas för att genomföra affären.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Sverige mot Brasilien på Friends blev rekordmatch

Nyheter Över 35 000 sålda biljetter - så många kom till läktarna Under tisdagskvällen EM- genrepade det svenska damlandslaget mot Brasilien på Friends Arena. Mängder av biljetter hade sålts och matchen blev också historisk med ett nytt publikrekord.tisdag 28/6 11:59

Marabouparken klassat som byggnadsminne

Nyheter Beslut. Grattis Marabouparken – nu ett byggnadsminne. Parken beskrivs av länsstyrelsen som en av landets främsta i sitt slag.tisdag 28/6 10:12

Örbor kritiska mot byggplaner

Nyheter Kräver svar från politikerna Stadens exploateringsplaner skakar om Ör. "Fruktansvärt", säger Per Janse från Nätverket Ör om att bygga hundratals nya bostäder i stadsdelen. Man måste se helheten, svarar Johan Storåkers (L).fredag 24/6 8:15