Stor hopptävling i Täby på nationaldagen

Den 6 juni anordnar Hagbylunds Ridklubb en nationell hopptävling på Brunmåla Hästklinik. 110 ekipage får delta i tävlingen och två av klubbens egna ryttare – Amanda Stowe och Nora Billgert – finns i startfältet.

  • Publicerad 15:13, 14 maj 2018

– Vi är mycket glada att kunna anordna en nationell tävling med så många duktiga ekipage. Jag är övertygad om att vi kommer att få se många fina ritter, säger Christina Wicklund.
Hon är tävlingsledare och driver både Hagbylund Ridklubb och ridskolan, och tränar flera av klubbens privatryttare.

Två hemmaryttare ställer upp

Tävlingen hålls utomhus på Brunmåla hästklinik i Täby den 6 juni och är öppen för både ridhäst 120 centimeter och för ponny, med flera olika klasser. De svåra klasserna innebär att de deltagande ekipagen är mycket duktiga.

Här på Brunmåla hästklinik avgörs hopptävlingen med upp till 110 ekipage den 6 juni. Foto: Brunmåla hästklinik

Från arrangörsklubben deltar Nora Billgert i storhästklassen, på Versaille, och Amanda Stowe på B-ponnyn Arvalon Rachel i ponnyklasserna Lätt A och Medelsvår B.

Den medelsvåra klassen fungerar som kval till SM som avgörs i Vetlanda den 18–22 juli. Kravet är att före SM rida tre tävlingar i Medelsvår B helt felfritt.

Stor insats från liten klubb

Hagbylunds Ridklubb är en liten klubb, cirka 50 aktiva medlemmar, så arrangemanget den 6 juni kräver en stor insats från klubben.
Ridklubben har funnits sedan 2003 och består av elever på Hagbylunds ridskola plus åtta ryttare med privathästar som tävlar i hoppning och dressyr.