SMÄLL. De trasiga rutorna till frisersalongen var på torsdagsmorgonen ersatta av skivor. Foto: Mikael Andersson

Stor explosion vid frisersalong i Traneberg i natt

En kraftig detonation inträffade vid en frisersalong i Traneberg i natt. Polisen har nu inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse.

  • Publicerad 08:47, 24 okt 2019

Klockan 23.48 natten till torsdag fick polisen larm om en kraftig smäll i Traneberg. När polisen kom till platsen konstaterades det att det skett en explosion vid en frisersalong i området.

– Det var inringare som hörde en smäll, så vi åkte dit. När polispatrullerna kom till platsen såg man att fönsterrutorna i den aktuella fastigheten var krossade, säger Per Fahlström vid Stockholmspolisens regionledningscentral.

Bombskyddet kallades in

Omständigheter på platsen gjorde att polisen snabbt misstänkte att det rört sig om en detonation, och området spärrades därför av. Kort därefter anlände nationella bombskyddet för att säkra platsen, och en teknisk undersökning inleddes efter det. En förundersökning har nu inletts gällande allmänfarlig ödeläggelse.

Enligt polisen är det ännu oklart vad som har exploderat.

– Vad som har detonerat är för tidigt att säga. Ingen har heller frihetsberövats eller skadats i samband med händelsen, säger Per Fahlström.

Enligt polisen fanns inga boende i fastigheten där detonationen ägde rum.

– Det är ingen som bor där, det är någon form av verksamhet, säger Per Fahlström.

Boende om explosionen: "Huset skakade"

Så sent som förra veckan inträffade ett sprängdåd mot en adress på Nytorgsgatan på Södermalm. Också där fanns en frisersalong.

Enligt polisen är det för tidigt att uttala sig om eventuella samband mellan händelserna.

– Man tittar alltid på om det finns samband mellan andra händelser i utredningsfasen. Men om det finns några samband här vet jag inte, säger Per Fahlström.

Polisen om sprängdådet på Söder: ”Kartlägger kopplingar till annan kriminalitet”

Några dagar innan det exploderade det även i ett trapphus i Abrahamsberg. Ingen ska ha skadats i samband med händelsen.

Explosion i trapphus i Abrahamsberg