Foto: Bengt Johansson

Stoppades med 65 chokladkakor i fickorna

En attackerande hund, en stulen brevlåda, en chokladkakestöld som gick fel och som vanligt en katalysatorstöld och söndersparkade backspeglar. Där har ni helgens blåljus i sammandrag.

  • Publicerad 10:06, 24 maj 2021

Litslena

Måndag 07.30

Trafikbrott mm. När polis skulle kontrollera en bil på riksväg 55, vid Litslena, ville inte föraren stanna. Polis körde då efter honom och fick stopp på bilen i närheten av Skolsta.

Föraren, en man i 40-årsåldern blev misstänkt för att vara påverkad av narkotika och togs med för provtagning. Han blev misstänkt för drograttfylleri, grov olovlig körning, grov vårdslöshet i trafik och brott mot knivlagen i och med att han hade en kniv på sig.

Eriksgatan

Söndag 21.30

Drograttfylleri. En kvinna i 30-årsåldern är misstänkt för drograttfylleri sedan bilen hon körde stoppats av polis på söndagens kväll.

Veckholm

Söndag.

Stöld. En gul låda som tillhör Postnord har sågats ner från sin stolpe i helgen någon gång i helgen.

ICA Örsundsbro

Lördag 17.50

Stöld. Tre paket oxfilé. 65 Marabouchokladkakor. Samt två pinnglassar. Detta stoppade en men på sig inne på ICA Supermarket i Örsundsbro (korrigerad uppgift), varpå han gick ut ur butiken utan att betala. Personal hade dock observerat honom, ringde polis och gjorde ett envarsgripande. Varorna visade sig ha ett värde av 2.879 kronor och återlämnades till butiken.

Fjärdhundra

Lördag.

Arg hund. En hund som beskrivs som "stor och svart" fick vara lös i Fjärdhundra varpå den attackerade en kopplad jämthund på promenad med sin ägare. Detta är anmält som brott mot lagen om tillsyn över hundar och katter.

Kraftgatan

Fredag kl 15

Rån. En man i 90-årsåldern blev på fredagens eftermiddag rånad på sin plånbok. I den fanns kontanter, ID-handlingar och bankkort. Den misstänkte är i 40-årsåldern. Han frågade den äldre mannen om vägen, höll fram en karta och kunde då öppna mannens jacka och ta plånboken ur innerfickan.

Fabriksgatan

Fredag

Stöld. Helgens katalysatorstöld – det är i princip en varje helg – skedde på Fabriksgatan där en äldre Renault utsattes för åverkan då katalysatorn togs bort.

Kungsgatan

Fredag

Skadegörelse. Två backspeglar på bilar har sparkats sönder på Kungsgatan. Kostnaden beräknas till 5.000 - 6.000 kronor per bil.

Torggatan 24

Torsdag kl 13.00

Stöld. En man gick in på apoteket Lloyds och medan en farmaceut hjälpte en annan kund tog mannen en telefon som låg bakom disken. Personal hann dock ifatt honom ute på torget och han lämnade då tillbaka telefonen.

”Det går ju lika bra med en husbil”

Nyheter Efterfrågan på husbilar blir allt större i Enköping. Ny statistik från Trafikanalys visar att antalet husbilsägare ökat lokalt med 23 procent sedan 2017.torsdag 24/6 13:01