Foto: Mostphotos

Stoppades för att förhindra olycka

En kvinna körde så illa att hon var nära att orsaka en trafikolycka. Polis stoppade henne och hon är nu misstänkt för grovt rattfylleri. Övriga nyheter: Golfbagarna är tillbaka hos sin ägare.

  • Publicerad 11:03, 10 dec 2020

Onsdag 17.00

Litslenarondellen

Grovt rattfylleri. Allmänhet larmade polis om att en bil kördes vingligt på riksväg 55 från Uppsala mot Enköping. I närheten av Litslenarondellen såg polisen bilen och lade sig bakom för att följa den. Ganska snart var de dock tvungna att stoppa bilen då föraren var på väg över i motsatt körbana. Föraren, en kvinna i 60-årsåldern, testades och hade då 0,74 milligram alkohol per liter utandningsluft. Gränsen för grovt rattfylleri är 0,5. Kvinnan, som inte bor i Enköpings kommun, fick lämna ifrån sig körkortet direkt.

Tisdag 07.15

Havsörnsgatan

Stöld. Ännu en Toyota Prius har blivit av med sina katalysatorer. Stölden upptäcktes på tisdagsmorgonen.

Onsdag

Polisstationen

Återlämnat. De tre golfbagar som hittades på Gröngarnsåsen och misstänktes vara stulna är åter hos sin ägare. Ägaren hade sett bilderna på golfbagarna på nätet och kontrollerade då i garaget om hans bagar var kvar – men det var de inte. Han kunde identifiera de bagar med klubbor som polisen tagit hand om som sina. Däremot saknas fortfarande de tre kärror som hörde till.

Öppnar ny restaurang – hemma i bostaden

Nyheter Ta med eget vin – Hemlig meny – Åtta platser Enköpingsborna Tomas Gustafsson och Carin Pettersson startar restaurang – i sitt hem. Där menyn är hemlig och där gästen tar med sitt eget vin. – Barnen har flyttat ut, så plats finns det gott om. Vi...fredag 15/1 12:12

Tjuvarnas fräcka dieselkupp

Nyheter Den första kuppen skedde redan för två månader sedan. Men det var först i veckan de upptäcktes. – Här talar vi alltså om nära två kubik diesel. Man lär ha använt sig av ett rejält fordon, säger Jonas...fredag 15/1 11:36