Anledningen är en olyckshändelse vid Häggvik, där ett godståg under natten spårade ur.

Enligt SL är det för närvarande stopp i trafiken mellan Upplands Väsby och Solna för pendeltåg på linje 40 och 41 i riktning mot Uppsala C/Märsta/Upplands Väsby och Södertälje C.

– Det är totalstopp. Det är oklart hur långt vi kan köra norröver, godståg kan vara rätt långa, säger Helena Jakobsson, presstalesperson på SL:s presstjänst, till Aftonbladet.

Det finns just nu ingen prognos för när trafiken kan vara igång som vanligt igen, enligt Trafikverket.

Så här påverkas trafiken:

Linje 40: Pendeltåg linje 40 till/från Uppsala C stannar inte vid Arlanda utan går istället via Märsta. Du som ska till/från Arlanda kan byta mellan buss 583 och pendeltåg i Märsta.

Linje 40 och 41: Norrgående pendeltåg mot Uppsala C och Märsta stannar inte i Sollentuna, Häggvik, Norrviken, Rotebro. Södergående pendeltåg mot Tumba och Södertälje C stannar inte vid Häggvik.

Linje 42X: Tågen är inställda mellan Ulriksdal och Märsta i båda riktningarna.

Ersättningsbussar: Mellan Upplands Väsby och Solna, i båda riktningarna, går ersättningsbussar. De stannar även i Häggvik. Bussarna går var 20:e minut men förseningar kan förekomma. Tänk på att en buss inte rymmer lika många resenärer som ett pendeltåg. Kan du resa på annat sätt är det bra, hälsar SL.

https://www.mitti.se/nyheter/vad-heter-egentligen-sodra-station/reprad!avXFE2QZTDic8efxoPV4pA/