Stolpe mitt i cykelbanan – "vi är inte nöjda"

En lyktstolpe mitt i den helt nyanlagda cykelbana på Åvägen har fått många att undra: Hur tänkte kommunen här? Det har blivit fel, konstaterar kommunalrådet Malin Danielsson (L).

  • Publicerad 13:33, 18 dec 2017

I fredags berättade HuddingeDirekt om den nyanlagda cykelbanan längs med Åvägen i Fullersta. Där står en lyktstolpe mitt i vägen, placerad intill ett övergångsställe i en kurva.

"Hur smart var det där ?😂", kommenterade flera Huddingebor på facebook.

Inte särskilt smart, konstaterar nu kommunalrådet Malin Danielsson (L), som ansvarar för samhällsbyggnadsfrågorna på Huddinge kommun.

– Vi är inte nöjda med placeringen av stolpen. Den kommer att flyttas. Det kommer tyvärr inte hinnas med innan nyår, men någon gång så snart som möjligt efter årsskiftet, säger hon.

Arbetet med gångvägen är ännu inte slutbesiktigat av kommunen.

– Den kanske ser färdig ut, men vi har inte gett okej än. Vi kommer göra om och göra rätt.

Stolpe mitt i cykelbanan – Hur tänkte de?

"Mänskliga faktorn"

Lyktstolpen hamnade mitt i cykelbanan eftersom cykelbanan har breddats. Den lyktstolpe som tidigare stod intill trottoarkanten står nu mitt i cykelbanan.

– Någonstans i planeringen och genomförandet har det blivit fel. Det är den mänskliga faktorn som ställt till det helt enkelt. Därför gör vi slutbesiktningar för att kontrollera att det blir som det är tänkt, säger Danielsson.

Så ska trafikolyckorna i Huddinge minska

Thomas Ros bor 500 meter ifrån platsen och cyklar ofta förbi den här platsen. Han reagerade starkt när han märkte att markarbetet var avslutat och cykelbanans vita linjer blivit ditmålade.

– Möts två cyklister där och någon går förbi med en barnvagn så sitter någon av cyklisterna i stolpen eller får svänga ut på vägen. Det är ju trångt. Lyktstolpen är dessutom mörkmålad, så den smälter in i asfalten när det blir mörkt, sa han till HuddingeDirekt i fredags.

Nu ska kommunen sätta upp rejäla reflexer på stolpen så att den blir synlig, fram till att den flyttas.

– Så att ingen skadar sig, fortsätter Danielsson (L).

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android