Stolpe mitt i cykelbanan – Hur tänkte de?

På en nyanlagd cykelbana i Huddinge står en stolpe mitt i vägen. I en lokal Facebook-grupp vet Huddingeborna inte om de ska skratta eller gråta.

  • Publicerad 12:30, 15 dec 2017

Det är vansinnigt alltså. Det är ju våra skattepengar. Att ingen reagerar, de som är där och gräver, platschefen eller ansvariga på kommunen. Det är 2017 inte så svårt att lyfta telefonen.

"Hur smart var det där ?😂"

"Hur man lyckas placera en lyktstolpe mitt på en helt ny cykelbanan år 2017 är helt obegripligt! Gör om gör rätt!!"

I en lokal Facebook-grupp verkar Huddingeborna inte säkra på om de ska skratta eller gråta.

På den nyanlagda cykelbanan längs med Åvägen (i närheten av Anders Klockares väg) står en lyktstolpe mitt i vägen. Den är placerad intill ett övergångsställe i en kurva.

Så ska trafikolyckorna i Huddinge minska

Thomas Ros bor 500 meter ifrån platsen och cyklar ofta förbi den här platsen. Han reagerade starkt när han märkte att markarbetet var avslutat och cykelbanans vita linjer blivit ditmålade.

– Möts två cyklister där och någon går förbi med en barnvagn så sitter någon av cyklisterna i stolpen eller får svänga ut på vägen. Det är ju trångt. Lyktstolpen är dessutom mörkmålad, så den smälter in i asfalten när det blir mörkt, säger han.

Lyktstolpen hamnade mitt i cykelbanan eftersom cykelbanan har breddats. Den lyktstolpe som tidigare stod intill trottoarkanten står nu mitt i cykelbanan.

– Jag trodde i min enfald att den skulle flyttas. Men nu har de ju asfalterat och målat fint, så den får väl stå kvar. Man river ju inte upp asfalt och berglager för att flytta en stolpe.

– Det är vansinnigt alltså. Det är ju våra skattepengar. Att ingen reagerar, de som är där och gräver, platschefen eller ansvariga på kommunen. Det är 2017 inte så svårt att lyfta telefonen.

HuddingeDirekt söker ansvariga på kommunen för en kommentar.