Foto: Linnéa Borgert

Stöldvåg mot garage i Årstadal

Krossade bilrutor och stulna däck har blivit en återkommande syn i garagen i Årstadal. Flera personer har blivit bestulna under sommaren.

  • Publicerad 12:40, 19 jul 2015

Max Philipsson skulle ut och fiska tidigt och för att inte väcka hela familjen på morgonen hade han lagt in utrustningen i bilen runt midnatt. Fem timmar senare när han gick ner i garaget var bilrutan krossad och fiskegrejerna stulna.

– Man blir så ursinnig att man nästan får feber. Det är ett jätteproblem, jag har själv sett flera bilar som blivit av med fälgar och däck och flera bilar med krossade rutor. Vi betalar ju ändå en ganska saftig peng, 1 500 kronor i månaden, och då tycker jag att man ska få stå säkert, säger Max Philipsson.

Han har garageplats Ingenjörsvägen i Årstadal, i ett garage som ägs av Stockholm parkering.

– Vi tar alla inbrott på största allvar och vi lägger ner massvis med pengar på bevakning och väktare som ronderar. Men upplevd säkerhet och faktisk säkerhet är två olika saker, jag skulle inte säga att två skadetillfällen är någon inbrottsvåg, säger Lars Axelsson, enhetschef på Stockholm parkering.

Bolaget har fått in tre anmälningar från två olika tillfällen den senaste månaden.

Men alla inbrott meddelas inte till parkeringsbolaget. Tarja Ostaptjuk blev av med dyra däck och fälgar i samma garage, men anmälde bara till polis och försäkringsbolag.

– Det känns väldigt olustigt, jag vågar inte gå ner i garaget ensam och vi lämnar absolut inget i bilen. Vi vågar inte heller sätta på nya däck igen utan har köpt billigare däck och parkerar mot en vägg så att de inte kan komma åt alla fyra däcken, säger hon.

Jag vågar inte gå ner i garaget ensam

Buss körde på kvinna vid Liljeholmstorget

Liljeholmen En kvinna med rullator blev påkörd av en buss vid Liljeholmstorget förra måndagen.

I samband med att bussen svängde ut från bussfickan så träffades kvinnan av bussens bakdel. Polis och ambulans kallades till platsen, men det finns ingen misstanke om brott.

– Kvinnan skadades inte och det är oklart om busschauffören ens märkte vad som hände. Hon fick erbjudande om sjukvård men avböjde, säger polisen Anette Bodin.