Stöldvåg i Bromma: ”Det enda folk pratar om”

En ny inbrottsvåg har sköljt över Bromma den senaste tiden och de Brommabor vi pratat med är inte oberörda. – Jag har vuxit upp här och det är faktiskt första gången i mitt liv som jag är orolig, säger Anna Arsjö som bor i Smedslätten.

  • Publicerad 08:02, 9 nov 2017

Bara i oktober anmäldes 59 inbrott i Bromma. Ålsten och Smedslätten är den senaste stöldvågen på allas läppar. Det säger Anna Arsjö och Susanne Nåtby som är ute och rastar sina hundar på Ålstensängen.

– Alla pratar om det, och det pratas i olika grupper på Facebook. Det var inbrott på min gata nyligen och det man slås av är att de är så modiga. De tog sig in på eftermiddagen en våning upp via en brandstege, säger Susanne Nåtby.

Smedslättsbon Anna Arsjö fyller i.

– Jag har vuxit upp här och det är faktiskt första gången jag är orolig. Det har varit så pass mycket den senaste tiden att man har börjat räkna med att det ska ske även i ens egna hem.

Men materiella ting går alltid att ersätta, resonerar Susanne Nåtby.

– Jag hörde om ett annat fall där katten sprungit ut i samband med ett inbrott. Tänk om nåt skulle hända med ens hund om det blir inbrott och man själv inte är hemma… Det är egentligen det enda jag är rädd för.

Bo Lilja är pensionär och har bott i norra Ålsten i över tjugo års tid. Han har aldrig drabbats av inbrott och känner sig trygg i området men försöker ha koll på folk som rör sig på gatan.

Bo Lilja.

– Det är ju ganska homogent här egentligen så man ser om det är något misstänkt på gång. Jag brukar skriva upp registreringsnummer på bilar som verkar skumma. Det finns en grannsamverkan och det är många som har huvudet på skaft.