Foto: Mostphotos

Stölder ur trädgårdar – en gata mer utsatt än andra

Det har varit en helg med få ingripanden mot alkohol- och drogmissbruk – men ett antal stölder. Men varför är en gata mer utsatt för stölder i trädgården än andra?

  • Publicerad 16:52, 25 okt 2021

Hummelsta

Fredag 02.45

Stöld. I Hummelsta finns en Lifvs-butik, en obemannad butik för livsmedel. Där köpte en person under natten mot fredag en liten burk Coca-Cola. Personen släppte också in fyra vänner, som tog varsin kasse med varor. Hela händelseförloppet finns filmat tack vare övervakningskameror.

Pepparrotsgatan

Fredag 00.15-00.30 /Natt sön-mån

Stöld x 2. Under natten till fredag stals dels ett sopkärl på en adress och dels betongdekorationer på en annan, båda dock på Pepparrotsgatan. En av de bestulna kan på sin övervakningsfilm se hur en man och en kvinna stjäl från tomten.

På natten mellan söndag och måndag var det dags igen; nya stölder ur en trädgård på Pepparrotsgatan. Den här gången tog tjuvarna utemöbler, blomsterkrans, kruka, skylt och en lykta, allt från samma tomt.

Kristinagatan

Natt fre - lör

Stöld. En A-traktor har varit utsatt för inbrott i centrala Enköping. Tjuvarna tog högtalare, slutsteg och lampor.

Man åtalad för barnvåldtäkt

Nyheter Man boende i Enköpings kommun är åtalad för våldtäkt mot barn.fredag 26/11 9:30

Rånare greps i Enköping

Nyheter Två Enköpingsbor har gripits misstänkta för att ha rånat en ung man i centrala Västerås på onsdagskvällen den 24 november. Det rapporterar Sveriges Television. Enköpingsborna är män i 20- och...torsdag 25/11 8:27