Foto: Mostphotos

Stöld på ICA Maxi funkar inte

Två stölder kunde avslöjas på ICA Maxi under torsdagen. I båda fallen var det vuxna personer som försökte ta med sig varor utan att betala – men som upptäcktes och stoppades då de gick ut.

  • Publicerad 10:33, 18 sep 2020

Torsdag 20.20

Järnvägsstationen

Narkotikabrott. Två män kastades av tåget i Enköping eftersom de inte betalat för att åka med. De båda, 30 och 45 år, möttes av Enköpingspolis som tog drogtester på männen. Resultaten var positiva i båda fallen. De är misstänkta för ringa narkotikabrott.

Torsdag 12.45

ICA Maxi

Ringa stöld. En enköpingskvinna i 45-årsåldern gick ut ur ICA Maxi utan att betala för entrecote, ost och kläder som hon tagit i affären. Hon stoppades, förhördes och erkände. Värdet på det stulna var 1080 kronor, gränsen för var ringa stöld övergår till stöld är numera 1.250 kronor.

Torsdag 10.40.

ICA Maxi

Ringa stöld mm. En man i 35-årsåldern stoppade på sig ett par handskar värda 159 kronor på ICA Maxi och gick ut utan att betala för dem. Han stoppades av väktare och blev då våldsam. Väktarna satte på mannen handfängsel och han kunde lugnas. Då ingen tolk med rätt dialektkunskaper kunde uppbringas släpptes enköpingsbon, men är misstänkt för ringa stöld och våldsamt motstånd.

Får fängelse för penningtvätt

Nyheter Enköpingsbo. Döms till 1 år och 6 månader En man hemmahörande i Enköpings kommun, döms till fängelsestraff efter att ha tagit emot och skickat vidare pengar i syfte att dölja att pengarna kom från brottslig verksamhet.måndag 19/10 13:19