Stöld från flera bilar i garage – polis letar spår

Polisen fick tidigt i morse in anmälan om stölder av bildelar i ett garage. Enligt de första uppgifterna handlar det om stölder av bildäck och bilfälgar från ett tiotal bilar. Enligt en av ägarna till garaget är garagets in- och utfarter kameraövervakade.

  • Publicerad 10:43, 28 jan 2019

Texten har uppdaterats

Anmälan kom in till polisen klockan 05.13 i måndags morse. Enligt de första uppgifterna hade ett tiotal bilar i ett garage i Nacka strand blivit av med däck och fälgar.

I måndags morse befann sig polisen på plats. Det var då ännu oklart vad som hade stulits.

– Det är ett antal bilar, jag vet inte hur många bilar, det är fler än en bil men jag vet inte exakt vad som tillgripits, säger Rickard Torstensson, polisen.

Kan rubriceras som grov stöld

Rubriceringen kan komma att handla om grov stöld om det är flera bilar som utsatts för stöld.

Polisen höll i förmiddags på att säkra spår för att bedöma om tekniker ska kallas in. Under förmiddagen fanns ingen frihetsberövad i samband med anmälan.

Enligt Owe Löfquist i Tamgroup, en av garagets delägare, är in- och utfarter till garaget övervakade av kameror.

– Vi har kameror vid in och utfarter i garaget, när polisen vill se bilder visar vi dom.

Skedde under natten

Inbrottet har enligt Owe Löfquist skett någon gång under natten till måndag.

Tamgroup äger och förvaltar in- och utfarterna till garaget. Parkeringsplatserna där stölderna har skett ägs av bostadsrättsföreningar.

– Det är olyckligt, att det sker inbrott i garaget. Vi har haft några sådana stölder senaste åren men vi har tidigare varit förskonade, säger Owe Löfquist.

Garaget har 1 000 parkeringsplatser.