Foto: Mostphotos

Stöld för över 5 miljoner kronor i Enköping

Ett företag i Myranområdet har bestulits på varor värda mellan 5 och 10 miljoner kronor. Det var bekämpningsmedel för trädgårdar som togs.

  • Publicerad 13:10, 6 apr 2021

Någon gång under natten mellan skärtorsdagen och långfredagen tog sig tjuvar in på byggföretaget Elvbyggs tomt i Myranområdet genom att klippa upp staketet.

Där stals en lätt lastbil – täckt – samt ett släp. Dessa kördes senare in på granntomten, där Bröderna Berner AB/Gullviks huserar. Ett företag specialiserat på växtskydd för bland annat jordbruk, skogsbruk och trädgård.

Varje kilo av det bekämpningsmedel som finns där är värt drygt 2.500 kronor.

Tjuvarna lastade in kemikalierna, värt någonstans mellan 5 och 10 miljoner kronor, i lastbil och på släp och körde därifrån.

Färden gick sedan till en ödslig skogsväg i närheten av Övre Rickeby, där lastbil och släp hittades utbrunna senare under fredagen. Inget av det stulna bekämpningsmedlet fanns kvar på platsen.

Inget av det stulna var konstgödsel, alltså material som kan användas för att tillverka explosiva produkter.

Polisen har undersökt det utbrunna fordonet och söker nu vittnesuppgifter, både från Myranområdet och kring Övre Rickeby. Tipsen tas emot på polisens växelnummer 114 14.

Våren närmar sig: golfutrustning, utemöbler och cykel har stulits

Nyheter Har du sett en cykelvagn bakom en turkos damcykel i "fel" sammanhang? En sådan har stulits från Rombergsgatan och polisen söker information om det stulna. I Blåljusrapporten också: stöld av...onsdag 7/4 10:50