Foto: Mostphotos

Stökigt på Huddinge sjukhus efter skjutning

Igår skadades ytterligare en tonåring i en skottlossning i Flemingsberg. Oroligheter uppstod senare när ett antal upprörda personer tog sig in på akutmottagningen.

  • Publicerad 19:00, 2 okt 2018

Vid halv tio-tiden i måndags kväll sköts en 17-årig kille utanför kyrkan och ungdomsgården i Flemingsberg. Killen tog sig sedan av egen kraft till den närliggande akutmottagningen på Huddinge sjukhus.

Det blev senare stökigt på akutmottagningen när fler personer tog sig dit.

– Det var en del personer som kom dit som vi avvisa därifrån. Det var en del upprörda känslor, säger Kalle Forsberg, kommunpolis i Huddinge.

Fanns det en hotbild mot 17-åringen?

– Det är oklart vad de var ute efter, men vi avvisade dem på grund av ordningsstörning. Vid sådana här brott är det ganska vanligt att det blir belastat med besökare på mottagningen. Vi vill såklart vara där för att skydda personen i fråga och ställa frågor.

Det här är den tredje skjutningen på kort tid i Flemingsberg och Huddinge och sjukhuset ligger precis intill händelsernas centrum. Sjukhuset hänvisar till polisen för information om säkerhetsläget, men kommenterar det ändå så här:

"Karolinska Universitetssjukhusets Säkerhetsledning följer säkerhetsläget tillsammans med polisen i Huddinge. Vid behov vidtar sjukhuset nödvändiga åtgärder för att patienter, personal och besökare ska vara trygga på sjukhuset."

17-åringen känd hos polisen

Den 17-åriga personen som blev skjuten är känd hos polisen sedan tidigare, enligt lokalpolischefen Manne Jönsson.

– Han ingår i de kriminella strukturerna i Flemingsberg. Det är naturligtvis både tragiskt och allvarligt men inte så förvånande. Det är inte vem som helst som blir skjuten, säger han.