Företagsamma. Karl Inde och Johan Björck har inte gått ut gymnasiet ännu, men driver redan eget. Foto: Privat

Stocksundskillar hakar på elscooter-trenden

De har inte gått ut gymnasiet ännu – men de har redan ett eget företag ihop. Kompisarna Johan Björck och Karl Inde lanserade sitt elscooterföretag i helgen.

  • Publicerad 11:19, 6 maj 2019

– Det är svinkul det här, det är ett så stort första projekt som är väldigt lärorikt. Jag är jättetaggad, säger Karl Inde, en av grundarna till Inde & Björk som säljer elscootermärket Eltra.

Det är alltså inget ungdomsföretag som startats, utan ett ”riktigt AB”, som Johan Björck, den andra grundaren, säger.

Att det blev just elscootrar förklarar Johan Björck så här:

– För att det är väldigt praktiskt och vi tyckte att det var en bra grej som borde främjas.

Företaget har lokal både på Kungsholmen och i Stocksund och kommer att dela tiden mellan dem. Redan innan lanseringen har företaget en hemsida, eltrascooter.se.

Men det är inga billiga transportmedel direkt – priserna ligger från 8 500 till 21 500 kronor.

– Nej, det är det så klart inte, men man får ett hållbart fordon och ingen utgift för bensin. Kollar man på vad det kostar att hyra kan det bli en dyr peng. Man får också själva kvaliteten och känslan av att alltid ha sitt fordon, säger Johan Björck.

Det tuffaste med att starta eget har varit att hinna med både företaget, skolan och träningen.

– Vi jobbar och går i skolan och spelar fotboll med fyra-fem träningar i veckan plus matcher. , Men så länge man gör något kul blir det inte jobbigt, säger Karl Inde.

Att jobba med en kompis har funkat bra.

– Det har varit det bästa, vi har en så bra relation. Nu är vi ett skönt gäng som hänger och fotar och ska dra igång det här, säger Johan Björck.