Stänger. Mottagningen för personer med akuta besvär på Stocksunds vårdcentral stänger. Foto: Mostphotos

Stocksunds vårdcentral stänger för akutbesök

Sedan coronavirusets utbrott stängde Stocksunds vårdcentral sin drop-in mottagning. Med anledning av en omorganisation väntas mottagningen förbli stängd.

  • Publicerad 14:48, 18 jun 2020

I mars meddelade Stocksunds vårdcentral att de stänger sin drop-in-mottagning på obestämd tid, med anledning av pandemin.

Nu är det klart att mottagningen för patienter med akuta besvär inte väntas öppna igen på grund av en omorganisation, meddelar verksamhetschef Susanne Hejra:

– Vi ska ansöka om att Djursholms och Stocksunds vårdcentral går samman. Vi är två väldigt små enheter och det här är för att stärka vården och ge bättre tillgänglighet för patienterna, säger hon.

Ungefär 4 800 personer ingår i upptagningsområdet för Stocksunds vårdcentral. Idag arbetar totalt 13 personer där.

Bra samarbete

Sedan coronavirusets utbrott har alla patienter med infektioner tagits emot vid vårdcentralen i Stocksund, i ett samarbete med övriga vårdcentraler. Patienter med andra besvär har fått vård på andra vårdcentraler i Danderyd.

I förra veckan stängdes även infektionsmottagningen.

– Vi har jobbat tillsammans med alla vårdcentraler i Danderyd, även privata, och det har fungerat väldigt bra. Vi har sett en stor fördel av att jobba tillsammans, för att byta erfarenheter och stötta varandra. Både bemanningsmässigt och kompetensmässigt, säger Susanne Hejra.

Ny plats för hemsjukvård

Omorganisationen innebär ett samarbete mellan Danderyds, Djursholms och Stocksunds vårdcentraler för att koncentrera hemsjukvård och psykosocialt stöd till Stocksunds vårdcentral.

Verksamhetschef Susanne Hejre meddelar att de inte vet exakt när omorganisationen kommer att vara klar.

– Vi håller på att bygga upp hemsjukvårdsteamet nu. Vi kommer att formulera ett brev som ska gå ut till alla våra listade patienter.