Vid det här laget kan listan göras lång över de näringsidkare och företag i Stockholm som med nöd och näppe håller sig flytande ekonomiskt. Pandemin har slagit hårt mot allt ifrån krogar till frisörsalonger och klädbutiker. Inte minst stans alla småbutiker.

Redan i våras gick regeringen och Stockholm stad in och erbjöd en nedsatt hyra med upp till 50 procent, under april, maj och juni. Kostnaden delades lika mellan regering och Stockholm stad.

https://www.mitti.se/nyheter/stockholms-stad-sanker-hyran-for-foretag-i-utsatta-branscher/lmtdt!8436165/

Svårt läge under pandemin

Stockholm stad väljer nu att låta hyresreduktionen fortsätta året ut.

– Vi beslutar om att ha fortsatt lägre hyror för utsatta branscher i Stockholm och förlänger hyresreduktioner. Det kan till exempel handla om restaurangägare som har svårt att betala hyran under den här krisen, säger Anna König Jerlmyr.

Villkoret för att få hyresnedsättning är att man tillhör en ”utsatt bransch”, samt att man hyr av Stockholm stad. Exakt hur mycket ersättning varje enskilt företag får går inte att svara på, då det kommer genomföras individuella bedömningar från fall till fall utifrån de ansökningar som kommer in.

– Därför kan vi i nuläget inte säga någon exakt kostnad för den här satsningen. Det är många olika bolag som berörs, så den samlade bilden är inte klar än, säger Anna König Jerlmyr.

Ni har beslutat om att stödet ska fortsätta till årsskiftet. Vad händer sedan?

– Vi kommer att finnas där för de verksamheter som har svårt, det kan jag lova.

https://www.mitti.se/nyheter/nya-tunnelbanan-paverkas-inte-av-corona/reptjp!5Y7lmVJuPgPwgy9W@pNQcQ/