Stockholms SD-topp anklagas för byggfusk

Peter Wallmark, SD:s toppnamn i stadshuset, anklagas för byggfusk och obetalda fakturor. Det visar en granskning som facktidningen Byggnadsarbetaren har gjort.

  • Publicerad 12:35, 7 sep 2018

Han är Sverigedemokraternas toppnamn inför valet i Stockholms stad, men Peter Wallmark driver också företaget WBM Bygg tillsammans med sin fru. Enligt en granskning som tidningen Byggnadsarbetaren har gjort har Peter Wallmark de senaste åren varit inblandade i en rad rättstvister.

Bland annat ska Peter Wallmark och hans företag ha:

  • Utfört en badrumsrenovering hos en privatperson, men gjort det så dåligt att personen fick anlita en annan hantverkare för att göra om. Trots det fakturerade Peter Wallmarks företag personen. Efter en förlikning i Svea hovrätt tvingades Wallmark att betala 225 000 kronor till personen.
  • Inte betalat ett rörföretag som varit underleverantör. Peter Wallmarks företag tvingades senare att betala 100 000 till företaget.
  • Inte betalat ett golvföretag för utfört arbete. Förra året tvingades Wallmarks företag att betala 21 660 kronor till golvläggaren.
  • Inte betalat en hantverkare som arbete för Peter Wallmarks företag. Hantverkaren fick i rätten rätt och fick 62 000 kronor.

Byggnadsarbetaren har sökt Peter Wallmark för en kommentar, men han anser att avslöjandet är på ”sandlådenivå”:

– Jag har ingen anledning att kommentera det över huvud taget. Du får ringa någon som är intresserad av att kommentera det. Det känns som en konstig grej, säger han till Byggnadsarbetaren.