Stockholms fulaste kontor finns i Liljeholmen

I en campingstol vid ett slitet träbord och med internetuppkoppling från en trasig Iphone driver frilansande art directorn Adam Hunt, 29, sitt företag. Nu har hans kontor tillika sovrum utsetts till Stockholms fulaste. Något som samtidigt tar honom ur mardrömssituationen.

  • Publicerad 10:05, 20 nov 2018

Ibland kan enkelhet verkligen löna sig.

Fråga bara Adam Hunt, frilansande art director i reklambranschen. Han har nämligen lagt beslag på titeln ”Stockholms fulaste kontor”.

– Det är alltid kul att vinna något. Antar jag, säger 29-åringen som i augusti i fjol flyttade från London till Stockholm för att studera ett år.

Gått lös på budgetstilen

I juni avslutades studierna och sedan dess har hans sovrum – i en liten andrahandslägenhet i Liljeholmen – även fått tjäna som kontor.

Ett minst sagt spartanskt inrett sådant.

Ett slitet träbord fick duga som skrivbord och en campingstol – med oväntat lyxig drickahållare – var det mest ergonomiska alternativet som samtidigt höll budget.

Internetuppkopplingen ordnades genom en Iphone 6 med sprucken skärm.

Campingstolen, träbordet grenuttaget. Adam Hunts hemmakontor är praktiskt, men tydligen inte snyggt. Foto: Privat.

En chans till räddning

Av en tidigare studiekamrat fick Adam höra om tävlingen Stockholms fulaste kontor och bestämde sig för att skicka in sitt bidrag.

Bakom står företaget Helio som hyr ut delade kontorsplatser till andra företag, och vinnaren får ett sex månaders flexkontrakt på något av Helios åtta kontor i Stockholm.

En chans för Adam att nätverka och på allvar få igång sitt frilansande. Men flytten innebär även arbetsmiljömässiga fördelar.

– Det kommer bli skönt, speciellt för ryggen, säger han.

Nyttigt även för husfriden

Flytten visade sig också vara akut på andra sätt. Kontraktet på andrahandslägenheten gick precis ut och Adam har nu flyttat in hos sin flickvän i en annan lägenhet i Liljeholmen.

Men istället för att tvinga på flickvännen ett nytt tvivelaktigt hemmakontor och sitta hemma i campingstolen iförd mjukbyxor, öppnar sig nu helt nya möjligheter för honom.

– Förutom att jag får komma ut ur huset, kan jag med gott samvete  svara “på kontoret” när min tjej frågar var jag är.

Och campingstolen då, finns den kvar?

– Egentligen ett känsligt ämne, men kan säga att jag till slut fick min flickvän att avstå från att slänga den. Nu ligger den hopfälld under sängen, man vet ju aldrig när det finns tillfälle att campa.