Anna Järvinen, Peter Haldorf, Pija Lindenbaum och Maja Hagerman besöker alla Botkyrka under bokhelgen. Foto: Mattias Edwall, Ulrica Zwenger/Lilla Piratförlaget, Claes Gabrielson/Norstedts

Stockholms bokhelg kommer till Botkyrka

Det blir stort fokus på böcker och det skrivna ordet i Botkyrka församling under nästa vecka, när man för första gången deltar i litteraturfestivalen Stockholms bokhelg. Och alla är välkomna.

  • Publicerad 05:01, 19 maj 2022

För andra året i rad arrangeras Stockholms bokhelg, en litteraturfestival där litteraturen och författarna står i centrum under fyra dagar.

Bokhandlare, kyrkor, bibliotek, museum, hotellfoajéer och kulturorganisationer bjuder in till författarsamtal och signeringar – både innanför och utanför tullarna. I år är även Botkyrka med.

Erik Dufva, biträdande kyrkoherde i Botkyrka församling, har i år bjudit in bland annat författaren Anna Järvinen till ett författarsamtal och konsert i Ljusets kyrka i Hallunda och barnboksförfattaren Pija Lindenbaum arrangerar bokkalas och författarsamtal i Tumba kyrka.

Festivalen pågår under perioden 19–22 maj.

Hela programmet i Botkyrka

Författarsamtal och konsert med Anna Järvinen

När: 19 maj, kl. 18–20.

Var: Ljusets kyrka, Hallunda.

Anna Järvinen är både musiker och författare. Samtalet startar 18.00 och pågår cirka 45 minuter. Konserten börjar 19.00. Däremellan serveras matigt fika. Samtalet leds av Erik Dufva, präst.

Boksamtal med Peter Halldrof

När: 20 maj, kl. 17.

Var: Tullinge kyrka.

Peter Halldorf är författare och tidigare pastor i pingströrelsen. Författarsamtalet kretsar kring Peters tre senaste böcker: Den åttonde dagen, Den svåra kärleken och Själens spegel. Samtalet startar 17.00 och övergår sedan i mingel och frågestund.

Bokförsäljning hos Hela människan

När: 21 maj, kl. 10–15.

Var: Tumba kyrka.

I samband med Stockholms bokhelg rear Hela människans second hand-butik i Tumba ut sina böcker.

Bokkalas och författarsamtal med Pija Lindenbaum

När: 22 maj, kl. 15.

Var: Tumba kyrka.

15.00: Högläsning och barnbokstips med Tumba bibliotek. 15.30: Författarsamtal med Pija Lindenbaum startar. 17.00: Barnvänlig musikgudstjänst med bibelutdelning till distriktets 6, 7 och 8-åringar. Barnkör medverkar. Det kommer även vara en utställning med bokkonst i kyrkan.

Författarsamtal med Maja Hagerman

När: 22 maj, kl. 16.

Var: Botkyrka kyrka.

Maja Hagerman har en stark koppling till Botvid, Botkyrkas helgon. Hon har gjort filmen Botvid och miraklerna och jobbar nu med en bok om Botvid. Mingel och tilltugg från kl. 16.00, samtalet startar 16.30.

Visa merVisa mindre