Matthias Grimberg med SM-bältet. Utöver den egna träningen håller han även i barnpassen. Foto: Läsarbild Privat.

Stockholmare slår sig in i landslaget

En hård benspark säkrade karriärens första SM-guld för en vecka sedan. På torsdagen kom nästa belöning för Stockholm kickboxnings Matthias Grimberg: en plats i landslaget inför stundande EM.

  • Publicerad 14:30, 17 maj 2018

Matthias Grimberg var ett av nio namn när det svenska landslaget i kickboxning presenterades på torsdagen. För 25-åringen, hemmahörandes i Vasastan, kom beskedet som en chock.

– Det var verkligen inget jag förväntade mig. Jag hade inte tänkt så mycket på det, jag vet ju att det är väldigt många bra fajters som vunnit SM men som ändå inte nått landslaget. Supernöjd är jag.

EM nästa för SM-mästaren

Om en månad väntar tävling i Italien, innan EM går av stapeln i Slovakien i oktober. Mästerskapet blir Matthias Grimbergs största hittills.

– Absolut, om man inte räknar med förhållandet man har och två bonusbarn, för det är också ett stort mästerskap, skojar 25-åringen som är född i Göteborg.

– Nej men EM ska vinnas. Det är därför jag är här, sen får vi se vad som händer i framtiden. Jag vill ju självklart gå vidare i livet med kampsporten, men jag tar ett steg i taget och börjar med EM.