Doria med mamma Amelie vid Trekanten i Liljeholmen. Foto: Klara B Orreteg

Stockholmare på jakt efter vårsolen – här håller de till

Stockholms gator må vara folktomma, men ute i naturen är det desto mer liv. Både från djur och människor.

  • Publicerad 14:35, 29 mar 2020

Klockan har slagit ett, solen står högt på himlen och endast några få molntussar svävar omkring över Trekanten i Liljeholmen.

Det är fullt av folk på gångvägen, på lekplatsen och på de flesta bänkar med lä. För trots den skarpa vårsolen blåser det kallt.  

Meta Lindström är en av de som hittat en solig bänk och tagit en paus i promenaden. Hon slår igen mobilen och handen med den rosa plasthandsken får även en vante på sig.

– Jag tyckte det såg varmt ut här, och det är det, säger hon.

Hon tycker att det är lite extra mycket folk ute idag.

– Det märks ännu mer i veckorna. Jag tror att människor är ute mer nu. Jag är terapeut och har fått många avbokade jobb. Men jag brukar jobba väldigt mycket, så jag ser det här som en underbar paus, säger hon.

Låter bli att åka till stugan

Inte bara människorna är ute och njuter av solen, ett av områdets många gräsandspar tar tillfället i akt och vilar en stund i värmen.

En bit bort håller Doria och mamma Amelie Lind på att leka vid vattenkanten.

– Det är första gången vi är här, vi bor egentligen på Reimersholme. Vi behövde komma ut och få lite natur nu när vi inte kan åka till stugan, berättar Amelie.

Även äldre vågar sig ut

Lite mot kanterna av gångbanan, och i vissa fall även ute i gräset går många äldre för att få lite luft. Där går även en rad olika hundar med nosen i backen.

Är man en hund som är lite till åren kan det vara skönt att få åka i husses famn ett tag.

– Det här är vår hemmapromenad säger Thomas Kultti. Men nu blev Mini trött, hon är 13 år, så hon och jag ska gå hem och förbereda lite mat medan Matte handlar.