Leverans. Matleverantören Picsmart kör ut mat utan extra kostnad nu i coronatider. Foto: Picsmart

Stockholmare får fraktfri utkörning av mat

Från och med idag gör matleverantören Picsmart gratis utkörningar av mat i innerstan, samt öppnar ett extra nummer för beställningar. Detta för att underlätta för de som behöver hålla sig hemma i dessa tider.

  • Publicerad 16:30, 16 mar 2020

Boende i Vasastan, Norrmalm, Kungsholmen och Östermalm kan från och med idag, måndag, och fram till den sista mars få hemleverans av varor från matbutiker i Stockholm utan extra leveranskostnad.

Det är den lokala matleverantören Picsmart som ligger bakom initiativet, och som även öppnar upp ett nytt direktnummer som folk kan ringa in och beställa på.

Anledningen är att de vill hjälpa boende som inte kan ta sig ut att få sina matvaror levererade till dörren, samt minska kötiderna som ökat till följd av coronaviruset.

"Har möjlighet att hjälpa"

– Vi sitter i en position där vi har möjlighet att hjälpa till, och då vill vi göra det. Genom direktnumret hoppas vi göra det enklare för alla att lägga en beställning och få sin mat levererad till dörren, säger Christopher Heybroek, vd på Picsmart, i ett pressmeddelande.

Numret är 010-200 76 68 och de lokala butiker som går att beställa varor från via telefon är ICA Essingen, ICA Roslagstull, Stadsbodens, Paul & Taylor, och Lilla Mamsens Bageri.

Mer information hittar du på företagets hemsida.