GLOBEN. En av arenorna som Stockholm betraktar som aktuella för ESC-finalen 2016. Foto: Sören Andersson

Stockholm vässar insatsen för Eurovision: "Jag har finansborgarrådets uppdrag att fixa det här"

Uppgiften att Stockholm skulle vara uträknat som värdstad för Eurovision-finalen nästa år, dementeras av Stockholms samordnare Thomas Andersson. ”Det ser jättebra ut för Stockholm” säger han.

  • Publicerad 13:49, 2 jun 2015

Det är Expressen som skriver att SVT börjat blicka ut i landet – bort från Stockholm – i jakten på en lämplig arena för nästa års final i Eurovision Song Contest, ESC.

Det är uppgifter som Thomas Andersson, vd på Stockholm Visitors Board, inte ger mycket för.

– Vi sitter med näsan i underlaget från SVT just nu och jag delar inte den bilden. Det ser jättebra ut för Stockholm. Vi har flera fina arenor som vi kan använda och en fantastisk stad och bra hotell, säger han.

Finansborgarrådet vill se ESC här

Thomas Andersson är nyligen tillsatt av Stockholms stad som samordnade för Eurovision-ansökan och agerar på uppdrag av finansborgarrådet Karin Wanngård (S) – som varit mycket tydlig med att hon vill se finalen i Stockholm.

Enligt uppgift är det bara Globen som skulle kunna vara aktuell på grund av att Tele2 Arena och Friends är uppbokade genom förturskontrakt med fotbollsklubbarna Hammarby, AIK och Djurgården. Stämmer det?

– Det är för tidigt att säga, allt hänger på hur SVT vill utforma evenemanget i detalj, säger Thomas Andersson.

Skulle det vara praktiskt möjligt att flytta på en fotbollsmatch för att kunna anordna ESC?

– Om det skulle bli aktuellt skulle det krävas ett samförstånd och en förhandling. Men som sagt, det är alldeles för tidig att säga någonting om det här än, säger han.

Klart är att Stockholm ska göra allt för att få hit finalen och ta igen för 2012 då arrangemanget kneps av Malmö.

– Vi gör allt vi kan för att få hit Eurovision. Jag har finansborgarrådets uppgift att fixa det här, säger Thomas Andersson.