Nästa år hålls Euro Pride i Stockholm. Foto: Mostphotos

Stockholm tog över regnbågsflaggan i Madrid

I helgen avslutades World Pride i Madrid. Samtidigt lämnades värdskapet över till Stockholm och Göteborg som nästa år står värd för Euro Pride.

  • Publicerad 16:03, 3 jul 2017

Upp mot 2 miljoner människor ska ha deltagit i prideparaden genom Madrid i helgen. Och på en ceremoni i centrala Madrid fick sedan Stockholm och Göteborg ta emot värdskapet till nästa års Euro Pride.

Det blir första gången som två städer delar på värdskapet. Stockholm inviger och Göteborg avslutar festligheterna. Britta Davidsohn, vice ordförande för Stockholm Pride, lovar att Euro Pride ska bli större än någon annan festival i norra Europa.

– Vi lovar 400 seminarier, två prideparader och hela tre veckor av kamp, politik och fest, säger hon i ett pressmeddelande.

En som också gläds åt arrangemanget är Stockholms finansborgarråd Karin Wanngård.

– Stockholm ska vara en öppen stad för alla. Det är med glädje och kärlek vi välkomnar hela världen till Sverige, säger hon i pressmeddelandet.

Euro Pride har arrangerats sedan 1992 och Stockholm har varit värd för arrangemanget två gånger tidigare, 1998 och 2008. World Pride är en global motsvarighet som funnits sedan år 2000.

Nästa år hålls Euro Pride mellan 27 juli och 5 augusti.