Arkivbild. Foto: Mostphotos

Stockholm Marathon ställs in – inga pengar tillbaka

Löptävlingen sköts först upp till hösten – men nu står det klart att årets marathon helt ställs in. Inga pengar kommer att betalas ut då detta enligt arrangören skulle betyda konkurs.

  • Publicerad 13:02, 10 jun 2020

Tidigare i vår meddelades att marathonloppet sköts upp från 30 maj till 5 september. Men nu meddelar arrangörerna av loppet att det inte blir någon mara alls under 2020.

Så här skriver Marathongruppen på sin hemsida:

”Vi har de senaste dagarna varit i kontakt med Folkhälsomyndigheten, polisen och andra relevanta myndigheter för att försöka få klarhet i om vi kommer kunna få tillstånd att arrangera evenemang i augusti och september. Svaret har varit entydigt. Givet det aktuella läget med coronapandemin finns det ingen möjlighet för oss att få tillstånd att arrangera motionsevenemang som samlar fler än 49 personer.”

Skulle gå i konkurs

Enligt Dagens Nyheter ska de personer som är anmälda till loppet erbjudas kompensation i form virtuella lopp under 2020, men också genom rabatter på Marathongruppens evenemang kommande år.

Men ersättning för betalda anmälningsavgifter kommer inte ges, säger Daniel Almgren, verksamhetschef för Marathongruppen till DN. Detta eftersom arrangören då riskerar att gå i konkurs.

– Det kompensationspaket vi tagit fram är så mycket vi kan göra utan att gå under. Återbetalningsfrågan är helt avgörande. Om det skulle vara så att någon driver den här frågan i rätten och vi förlorar – då är det kört. Det är en mardrömssituation att befinna sig där vi är just nu.

Anmälan till nästa år

Virtuella upplagor av ASICS Stockholm Marathon och ASICS Stockholm High Five kommer att arrangeras under helgen 5-6 september.

2021 är det tänkt att Stockholm Marathon äger rum den 5 juni. Anmälan till nästa års lopp öppnar i september 2020.