Imenella och Cherrie uppträder under inspirationskvällen på Rinkebyskolan. Foto: Stefan Källstigen/Melina Reid

Stjärnspäckad tjejkväll på Rinkebyskolan

Snart intar två av musiksveriges hetaste akter Rinkebyskolan. Det är Jobbtorg Unga Kista tillsammans med Ungdomens Hus i Rinkeby som håller i en inspirationskväll för tjejer och på scen ser vi stjärnskotten Imenella och Cherrie.

  • Publicerad 16:00, 22 sep 2018

Den 12 oktober hålls en inspirationskväll på Rinkebyskolan.

Det är Jobbtorg Unga Kista tillsammans med Rinkeby Ungdomens Hus som håller i evenemanget och på plats för att föreläsa och uppträda finns stjärnskotten Imenella och Cherrie.

Den förstnämnde släppte sin senaste singel ”Chagga” i slutet av augusti och på mindre än en månad har låten fått över 1 miljon spelningar på Spotify.

Cherrie behöver knappast någon närmare presentation – hon har gjort låtar med världsstjärnor som Kehlani och Stormzy, vunnit en grammis för bästa hiphop/soul och under sommaren har hon haft fullt upp med spelningar världen över.

Mansfri kväll

Det rör sig alltså om två framgångsrika och jäkligt grymma brudar.

Och det finns en tanke med att det är just dessa artister som närvarar under kvällen. Evenemanget riktar sig nämligen enbart till kvinnor.

De enda männen på plats kommer vara initiativtagarna Daniel Gacas från Jobbtorg Unga Kista och Mohamed Kulmiye från Ungdomens Hus i Rinkeby. Även ordningsvakterna är kvinnor.

– Det finns de som inte får vistas i sammanhang med killar i de här områdena, och vi vill anordna en kväll för dem, säger Daniel Gacas.

En annan anledning till att göra kvällen exklusiv för tjejer är att kunna locka fler till Jobbtorg Unga Kista.

– Majoriteten som vänder sig till oss är killar, men statistik visar att det är lika många tjejer som är arbetslösa. Vi vill hitta ett sätt att nå dem också.

Riktar sig till tjejer i alla åldrar

Att få stjärnskotten Cherrie och Imenella att delta var inget större problem.

– Båda kommer ifrån området så det var en självklarhet att göra det för sin hemort. De ser verkligen fram emot kvällen.

Förutom föreläsningar och uppträdanden bjuds det även på tilltugg och tävlingar kommer hållas under kvällen med biobiljetter i potten. Självklart är evenemanget gratis.

Daniel Gacas hoppas att tjejer i alla åldrar dyker upp.

– Rinkebyskolan tar 600 personer. Skulle det komma fler än så får vi ta det då. Det är ett lyxproblem.

Fakta

Inspirationskväll för tjejer på Rinkebyskolan

Var? Rinkebyskolan, Rinkebystråket 53

När? 12 oktober klockan 19.00

Inträde? Gratis

Övrig info: Endast kvinnor är välkomna att delta under inspirationskvällen, men det finns ingen varken övre eller undre åldersgräns.

Visa merVisa mindre