Krögaren Niklas Ahlbom öppnar ny skybar vid Sjöstan. Här syns han på bild när han öppnade restaurang Himlen högst upp i Skrapan vid Medis. Foto: Andreas Enbuske/Sauerbruch Hutton/ BAU

Stjärnkrögare öppnar skybar i Sjöstan

Familjen ligger bakom restauranger som Himlen, Solidaritet och hela Hornhuset. Nu är det dags för nästa erövring: takterassen på den nya skyskrapan som växer fram i Hammarby sjöstad.

  • Publicerad 15:29, 3 maj 2019

Få har kunnat undgå det massiva torn som just nu byggs på väster om Skanstullsbron, i utkanten av Hammarby Sjöstad. Byggnaden, vid namn Sthlm 01, kommer med sina 27 våningar bli ett nytt landmärke i Stockholm. På toppen blir det takrestaurang, som vi nu kan berätta kommer att rattas av krögaren Niklas Ahlbom.

– Den här satsningen känns helt rätt i tiden. Sthlm New är ett spännande, bubblande område som nu tar form i Hammarby sjöstad och vi vill vara med där det händer. Jag sitter nu i planeringsfasen för konceptframtagning och ser över hur läget och utsikten kan maximeras för gästupplevelsen, säger Niklas Ahlbom i ett pressmeddelande.

Bygget igång – här får Stockholm ny skybar

Krögaren driver sedan tidigare restaurang Göteborg i Sjöstan och Himlen i Skrapan. Han är också en del av restaurangimperiet Familjen Ahlbom, som bland annat står bakom Hornhuset, Solidaritet och Rigoletto.

Det är Skanska Fastigheter Stockholm som står bakom utvecklingen av Sthlm New Creative Business Spaces som nu växer fram i Hammarby Sjöstad, och som ska omvandla den gamla industrihamnen till "urban mötesplats med säregen atmosfär" enligt pressmeddelandet.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Området består av sju byggnader varav Sthlm 01 är den mest framträdande med sina 27 våningar. I området har Skanska även byggt 400 nya bostäder, kajer, gator och ett bussgarage.

Niklas Ahlbom Foto: Andreas Enbuske