Söndagen den 25 september mellan klockan 11-14 är det dags att skörda frukten – och grönsakerna – av odlingsinitiativet ”Odla livet”.

Som en del i skapandet av den nya bostadsområdet Bro Trädgårdsstad strax intill pendeltågsstationen i Bro så har också en stadsodling skapats.

6000 kvm odling

Nu ska odlingsområdet som är 6000 kvadratmeter stort för första gången skördas.

Bakom ”Odla livet” står odlingsutvecklarna Karin Saler och Johanna Karlén, Riksbyggen och Upplands-Bro kommun.

https://www.mitti.se/nyheter/bygget-av-tradgardsstaden-ar-igang/repvio!3zqr8Bsj7qykIFKhtx8adQ/

Nu på söndag den 25 september bjuds alla intresserade in till en skördefest där ovannämnda aktörer medverkar. Så också kocken Paul Svensson som kommer laga smakportioner av årets skörd till er som besöker området.

Tankarna bakom

Karin Saler och Johanna Karlén kommer visa odlingsplatsen och berätta mer om tankarna bakom projektet.

Det blir samtal mellan Paul Svensson, Johanna Karlén och Karin Saler. Därutöver erbjuds barnen ponnyridning samt det kommer finns fika och närproducerad mat till försäljning under dagen.

– Vi är väldigt glada över den här säsongens resultat och det ska bli roligt att äntligen få visa platsen då initiativet är viktigt på så många sätt. Det har varit många nyfikna blickar och frågor från förbipasserande under sommaren, säger Johanna Karlén.

– Odla livet är en viktig del i vår stora satsning på nya bostäder i Bro Trädgårdsstad, säger Johanna Frelin, vd på Riksbyggen.