Stjärnkocken Paul Svensson kommer till Bro på söndag den 25 september. Foto: Håkan Gustafsson

Stjärnkock besöker Bro när stadsodling skördas

Som en del i skapandet av nya bostäder intill Bro station så har också en stor satsning på närodlade grönsaker sjösatts. Nu bjuder aktörerna bakom projektet in till en första skördefest.

  • Publicerad 11:33, 20 sep 2022

Söndagen den 25 september mellan klockan 11-14 är det dags att skörda frukten – och grönsakerna – av odlingsinitiativet ”Odla livet”.

Som en del i skapandet av den nya bostadsområdet Bro Trädgårdsstad strax intill pendeltågsstationen i Bro så har också en stadsodling skapats.

6000 kvm odling

Nu ska odlingsområdet som är 6000 kvadratmeter stort för första gången skördas.

Bakom ”Odla livet” står odlingsutvecklarna Karin Saler och Johanna Karlén, Riksbyggen och Upplands-Bro kommun.

Bygget av Trädgårdsstaden är igång

Nu på söndag den 25 september bjuds alla intresserade in till en skördefest där ovannämnda aktörer medverkar. Så också kocken Paul Svensson som kommer laga smakportioner av årets skörd till er som besöker området.

Tankarna bakom

Karin Saler och Johanna Karlén kommer visa odlingsplatsen och berätta mer om tankarna bakom projektet.

Det blir samtal mellan Paul Svensson, Johanna Karlén och Karin Saler. Därutöver erbjuds barnen ponnyridning samt det kommer finns fika och närproducerad mat till försäljning under dagen.

– Vi är väldigt glada över den här säsongens resultat och det ska bli roligt att äntligen få visa platsen då initiativet är viktigt på så många sätt. Det har varit många nyfikna blickar och frågor från förbipasserande under sommaren, säger Johanna Karlén.

– Odla livet är en viktig del i vår stora satsning på nya bostäder i Bro Trädgårdsstad, säger Johanna Frelin, vd på Riksbyggen.

Hitta skördefesten:

Odlingsområdet Odla livet ligger intill korsningen Ginnlögs väg och Assurs väg, söder om järnvägsspåret. Följ skyltad väg från Bro station. Rekommenderad parkering i anslutning till Bro station. Fotriktiga skor eller stövlar rekommenderas beroende på väderlek.

Medborgarförslag om vattenleken i Kungsängens centrum

Borde även finnas i Bro: "Skulle vara fantastiskt" På torget i Kungsängens centrum finns det sommartid en fontän som lockar till lek bland kommunens yngre invånare. Nu föreslår en medborgare att en liknande lösning borde etableras i Stjärnparken i...måndag 3/10 17:28

Tyck till om detaljplanen för Centrala Bro

Promenera i framtiden – säg din mening Som en del av utvecklingen av centrala Bro vill kommunen åter igen samla in Brobornas tankar, inför en kommande detaljplan. Den här gången sker det i formen av en tipspromenad – utan några rätt eller...måndag 3/10 11:06