Räddningstjänsten och minst två av polisens radiobilar samt insatsledning arbetar just nu i Vallentuna centrum. Foto: Sacharias Källdén

Stinkande paket orsakar avspärrning i centrum

Det är avspärrat runt Postnords företagscenter i Vallentuna centrum. Ett paket har läckt illaluktande vätska. En av de anställda har förts till sjukhus.

  • Publicerad 16:09, 9 dec 2020

Klockan 10.41 kom larmet från Postnords företagscenter om ett illaluktande paket i Vallentuna centrum. Räddningstjänst, polis och ambulans ryckte ut.

– En person med symptom kördes i ambulans till sjukhus, säger Vallentunas kommunpolis Stefan Dahlgren.

Efter att företaget som skulle ta emot paketet uppgav att det innehöll livsmedel från utlandet kunde den första insatsen avvecklas vid 12-tiden.

Två timmar senare hade fler anställda vid företagscentret fått symptom. Även ambulanspersonalen hade fått symptom.

Räddningstjänst och polis från Södra Roslagens lokalpolisområde åkte tillbaka.

– Man har också skickat dit experterna på farliga vätskor från Farsta brandstation. Nu reder man räddningstjänstens specialenheter ut vad det kan vara för ämne, säger Stefan Dahlgren.

Misstänker ni brott?

– Vi vet ju inte vad det är, men i nuläget gör vi inte det.

Paketet har flyttats utanför fastigheten.

Polisens mediecenter har lagt ut uppgifter om att paketet ska innehålla någon form av rengöringsmedel. Det kan inte Stefan Dahlgren bekräfta.

– Vi vet inte vad det är. Räddningstjänsten ska ju undersöka det. Området runtom är avspärrat för man ska ta prover på innehållet, säger Stefan Dahlgren.

Så länge avspärrningen pågår kan man inte hämta och lämna paket på Postnords företagscenter.

Mitt i Vallentuna söker räddningstjänsten.

Texten uppdateras.