Skyskraporna beskriver bolaget som "WELLness-torn med fokus på människans välbefinnande" Foto: Läsarbild Mostphotos/Kontur arkitekter

Stillastående planer för Sveriges högsta skyskrapor

Sveriges högsta skyskrapor – det planerar bolaget Well fastigheter att bygga i Hagalund. Men under året som gått har det inte hänt mycket alls i 82-våningsprojektet som skulle förändra Solnas siluett, och arbetet med detaljplan har inte startat.

  • Publicerad 11:56, 11 dec 2019

Bolaget Well fastigheters högtflygande planer på skyskrapor i Hagalund verkar stå mer eller mindre stilla just nu, trots marknadsföring på bolagets hemsida.

När Mitt i skrev om planerna i slutet av januari i år sa bolagets grundare och fastighetschef Christofer Carlsson:

– Vi har pratat med tjänstemän och utvecklare i området, som Humlegården och Veidekke, som utvecklar området vid nya tunnelbanestationen. Eftersom att tunnelbanan spikats nu kommer detaljplaner nog komma till ganska snabbt, då ska vi försöka få till planer för våra fastigheter. Vi kommer att lobba för att de släpper igenom höga hus.

Då fanns det enligt Christoffer Carlsson cirka 100 intresseanmälningar för att bo i tornen, som enligt bolaget väntades stå klara för inflyttning 2024 – i samma veva som nya tunnelbanan i Hagalund och bostadskvarteren omkring den ska vara klart.

Fler intressenter

Nu, tio månader senare, har ännu fler intressenter tillkommit enligt Christoffer Carlsson. Men han säger också att bolaget inte har tagit några nya steg framåt i projektet.

Samtidigt lyfts fortfarande de 82 våningar höga tornen fram rejält på Well fastigheters hemsida med stora bilder och målande beskrivning av planerna.

”WELL Fastigheters målsättning är att bygga Stockholm på höjden och ge Solna en helt ny skyline”, står det bland annat på hemsidan.

När Mitt i från en privat mejladress anger intresse för projektet och frågar om det är på gång att börja byggas får vi svar att ”projektet ligger mycket längre fram i tiden”.

Inget planarbete pågår

I stadshuset i Solna har det under 2019 inte påbörjats något arbete som gjort att en detaljplan för att möjliggöra projektet har kommit närmare, och byggnadsnämndens ordförande Torsten Svenonius (M) har fortfarande inte hört någonting från Well fastigheter om planerna.

”Nej, mitt svar är detsamma som då. Och såvitt jag vet har ingen annan i stadshuset haft kontakt med dem heller”, skriver han i ett mejl till Mitt i.

Hagalund kan få Sveriges högsta skyskrapor

Mitt i har sökt bolagen Humlegården och Veidekke.

Illustration: Kontur arkitekter

Illustration: Kontur arkitekter