Mitt i har tidigare berättat om satsningen Wallstreet Stockholm, en konstfestival som väntas gå av stapeln sommaren 2022 under perioden juni-augusti.

Kommunerna som deltar

Deltagande kommuner är Upplands-Bro, Nacka och Stockholm.

En idé med festivalen är att konst i det gemensamma stadsrummet ska bidra till att öka attraktiviteten i respektive område. Festivalen kan även ses som en välbehövlig kulturell injektion efter pandemins nedstängning av huvudstaden.

– Festivalen Wallstreet Stockholm är en rörelse och en konstutställning i vårt gemensamma stadsrum. Konsten är en viktig parameter i utvecklingen av vårt samhälle och en väg framåt mot en bättre framtid, säger Fredrika Friberg, festivalamiral Walltstreet Stockholm.

Femtio konstnärer

Vid årsskiftet genomfördes ett så kallat "Open call" som riktade sig till yrkesverksamma konstnärer. Detta för att få in den grupp av kreativa själar som ska fylla festivalens kommande skulpturstråk.

Tvåhundra konstnärer ansökte och femtio av dessa valdes ut för att visas i sommar.

Nu går man in i nästa steg av förberedelse inför festivalen.

Wallstreet Stockholm Stickar är nästa kreativa ansökningsprocess som vänder sig till alla, alltså inte bara konstnärer, som tycker om att sticka eller virka.

Stickningar eller virkningar

En förutsättning är att du bor i Upplands-Bro, Stockholm eller Nacka. De bästa idéerna eftersöks nu: "för tillfälliga stickade eller virkade konstverk i den egna närmiljön".

Ska klara utomhusmiljö

Totalt kommer hundra stickade eller virkade verk att väljas ut. En förutsättning som kan vara bra att känna till är att ditt förslag måste klara av utomhusmiljö och att det kommer att placeras i det egna grannskapet.

– Wallstreet Stockholm stickar är en fantastisk möjlighet för den som är en stjärna på att sticka eller virka att göra ett offentligt konstverk till sin egen närmiljö. Intresset för stickning är stort och ökande, och vi ser fram emot att presentera en härlig variation och kreativ bredd under festivalen. Det här är en chans för var och en att sätta prägel på sin egen närmiljö, säger Fredrika Friberg.