Fredrika Friberg, festivalamiral, Walltstreet Stockholm. Foto: Liza Simonsson

Stickande Upplands-Brobor sökes till utställning i sommar

Nu söker arrangören bakom sommarens konstfestival efter Upplands-Brobor som kan sticka och virka och är sugna på att visa sina alster i det offentliga rummet.

  • Publicerad 17:26, 28 apr 2022

Mitt i har tidigare berättat om satsningen Wallstreet Stockholm, en konstfestival som väntas gå av stapeln sommaren 2022 under perioden juni-augusti.

Kommunerna som deltar

Deltagande kommuner är Upplands-Bro, Nacka och Stockholm.

En idé med festivalen är att konst i det gemensamma stadsrummet ska bidra till att öka attraktiviteten i respektive område. Festivalen kan även ses som en välbehövlig kulturell injektion efter pandemins nedstängning av huvudstaden.

– Festivalen Wallstreet Stockholm är en rörelse och en konstutställning i vårt gemensamma stadsrum. Konsten är en viktig parameter i utvecklingen av vårt samhälle och en väg framåt mot en bättre framtid, säger Fredrika Friberg, festivalamiral Walltstreet Stockholm.

Femtio konstnärer

Vid årsskiftet genomfördes ett så kallat "Open call" som riktade sig till yrkesverksamma konstnärer. Detta för att få in den grupp av kreativa själar som ska fylla festivalens kommande skulpturstråk.

Tvåhundra konstnärer ansökte och femtio av dessa valdes ut för att visas i sommar.

Nu går man in i nästa steg av förberedelse inför festivalen.

Wallstreet Stockholm Stickar är nästa kreativa ansökningsprocess som vänder sig till alla, alltså inte bara konstnärer, som tycker om att sticka eller virka.

Stickningar eller virkningar

En förutsättning är att du bor i Upplands-Bro, Stockholm eller Nacka. De bästa idéerna eftersöks nu: "för tillfälliga stickade eller virkade konstverk i den egna närmiljön".

Ska klara utomhusmiljö

Totalt kommer hundra stickade eller virkade verk att väljas ut. En förutsättning som kan vara bra att känna till är att ditt förslag måste klara av utomhusmiljö och att det kommer att placeras i det egna grannskapet.

– Wallstreet Stockholm stickar är en fantastisk möjlighet för den som är en stjärna på att sticka eller virka att göra ett offentligt konstverk till sin egen närmiljö. Intresset för stickning är stort och ökande, och vi ser fram emot att presentera en härlig variation och kreativ bredd under festivalen. Det här är en chans för var och en att sätta prägel på sin egen närmiljö, säger Fredrika Friberg.

Så ansöker du:

1. Skicka in intresseanmälan genom att fylla i formulär på: https://wallstreetstockholm.se/stickar/

2. Festivalens samverkande konstkonsulter kikar igenom inkomna förslag.

3. Konstkonsulterna väljer ut upp till 100 förslag för genomförande. Alla inkomna förslag hanteras självklart med sekretess.

Sista ansökningsdag är 22 maj.

Manifestation av de olika verken skall göras mellan 1-30 juni och kommer fortsätta att ställas ut under juli och augusti.

Visa merVisa mindre

Fastighetsbolag bjöd till gårdsfest

Brogårdsdagen i Tegelhagen med tipsrunda, politiker och korv. Korv, tipsrunda och en brinnande docka som räddningstjänsten släckte till barnens glädje gång på gång – detta var ingredienser då en av de stora fastighetsaktörerna i Tegelhagen bjöd in till...onsdag 25/5 15:51

Trerummare helt utbrunnen på Rosgården i Bålsta

Under måndagskvällen brann det i en lägenhet i Bålsta. Då räddningstjänsten kom till platsen slog redan lågor ut ur fönstret. – Jag och räddningstjänsten i Bålsta var först på plats, då var det en...tisdag 24/5 16:39