Garntrolleri. Wallstreet Stockholm och festivalamiralen Fredrika Friberg efterlyser Nackabor som vill ställa ut vädertåliga stickningar eller virkningar i på sommarens konstfestival. Foto: Liza Simonsson

Stickande Nackabor sökes till Wallstreet Stockholm

Stickande och virkande Nackabor får plats i rampljuset. Nu söker nämligen arrangören dem som vill visa upp sina garnkreationer på konsfestivalen Wallstreet Stockholm i sommar.

  • Publicerad 11:48, 29 apr 2022

En fantastisk möjlighet för den som är en stjärna på att sticka eller virka att göra ett offentligt konstverk till sin egen närmiljö

Under juni, juli och augusti arrangeras konstfestivalen Wallstreet Stockholm i Nacka, Stockholm och Upplands-Bro. Förhoppningen är att konst på offentliga platser ska göra områdena mer attraktiva.

– Festivalen Wallstreet Stockholm är en rörelse och en konstutställning i vårt gemensamma stadsrum. Konsten är en viktig parameter i utvecklingen av vårt samhälle och en väg framåt mot en bättre framtid, säger Fredrika Friberg, festivalamiral för Walltstreet Stockholm.

Femtio konstnärer

Vid årsskiftet efterlystes yrkesverksamma konstnärer som ville vara med och bidraga till festivalens kommande skulpturstråk. Tvåhundra konstnärer ansökte och femtio av dessa valdes ut för att visas i sommar.

Nu går festivalen vidare med förberedelserna. Wallstreet Stockholm Stickar vänder sig till alla i Nacka, Stockholm och Upplands-Bro – inte bara konstnärer – som tycker om att sticka eller virka coh vill visa "tillfälliga stickade eller virkade konstverk i den egna närmiljön".

Ska klara utomhusmiljö

Totalt kommer hundra stickade eller virkade verk att väljas ut. De kommer att placeras i det egna grannskapet och måste klara utomhusmiljö.

– Wallstreet Stockholm stickar är en fantastisk möjlighet för den som är en stjärna på att sticka eller virka att göra ett offentligt konstverk till sin egen närmiljö. Intresset för stickning är stort och ökande, och vi ser fram emot att presentera en härlig variation och kreativ bredd under festivalen. Det här är en chans för var och en att sätta prägel på sin egen närmiljö, säger Fredrika Friberg.

Ansök senast 22 maj

1. Skicka senast den 22 maj in intresseanmälan genom att fylla i formulär på Wallstreet Stockholms hemsida: wallstreetstockholm.se/stickar

2. Festivalen kikar igenom inkomna förslag.

3. Festivalen väljer ut upp till 100 förslag för genomförande. Alla inkomna förslag hanteras med sekretess.

Manifestation av de olika verken görs 1-30 juni och fortsätter att ställas ut under juli och augusti.

Visa merVisa mindre