Stensils andraplats ger OS-biljett

Vaxholmskanotisten Linnea Stensils har sannolikt fixat sig en OS-biljett till Rio. Linnea blev tvåa på K1 200 meter i OS-kvalen i Duisburg, precis vad som krävdes för en OS-plats.

  • Publicerad 18:09, 19 maj 2016

Ingenting är klart innan Sveriges olympiska kommitté sagt sitt. Linnea Stensils har dock gjort vad som krävs för att bli inskriven i Sveriges OS-trupp. Den 22-åriga talangen från Vaxholm blev på torsdagseftermiddag tvåa på distansen 200 meter – samma sträcka som klubbkompisen Petter Menning är ett guldhopp på – i OS-kvalen i Duisburg.

– Jag tror att du kan gratulera, säger Linnea någon timme efter sitt lopp. Lite tvivel finns väl, men jag tänker att det är grattis som gäller.

Resan fram till dagens insats har varit motig. Under vinterlägret i Florida hade Linnea ryggproblem och under förra veckans läger i Ungern insjuknade hon. Rösten är fortfarande rosslig, men i avgörande kvalloppet satt tekniken.

– Nog mitt bästa 200-meterslopp på över ett år. Det var nu det gällde och jag är jättenöjd med prestationen.

Insatsen på 200 ska alltså räcka, möjligen öppnar den även för en start på K1 500 meter.

– Vi får se. Först vill jag ha ett besked från SOK, säger en jätteglad Linnea Stensils som i helgen har världscuptävlingar på schemat. Även de i Duisburg.