Polisen har spanat civilt i jakten på stenkastare i Danderyd. Foto: Mostphotos

Stenkastning mot bilar på E18 – krossade rutor

Två taxibilar fick vindrutan krossad efter stenkastning från en gångbro i Danderyd. – Vi ser väldigt allvarligt på det här. Folk kan verkligen komma till skada, säger kommunpolis Caroline Edberg.

  • Publicerad 11:02, 14 jan 2019

I lördags fick två taxibilar körandes på E18 en sten rakt genom vindrutan. Någon eller några hade stått på gångbron vid Mörby centrum och kastat sten mot bilar på motorvägen.

– Ingen kom till skada men det är ren tur. Nästa gång kan det bli allvarliga skador, säger Caroline Edberg som är kommunpolis i Danderyd.

Stenarna hade enligt Edberg gått igenom rutan på bägge taxibilarna. Det är inte första gången detta händer i Danderyd. Under 2017 kastades både sten och ägg mot bilar körandes på E18.

– Vi kommer tillsammans med Danderyds kommun att titta på vad vi kan göra för att komma till bukt med det här.

Stenkastningen inträffade mellan midnatt och klockan två på natten mot söndagen. I Täby hände samma sak under helgen. En bil blev träffad av en sten vid Hägernäs.

– Vi vet inte vem eller vilka som gör det här. Men vi ser väldigt allvarligt på det här. Folk kan verkligen komma till skada, säger Caroline Edberg.

Civil spaning

Efter att stenkastningen rapporterats satte polisen ut civila spanare för att försöka få tag på någon gärningsperson. I samband med det tog polisen en person som klottrade på bullerplanket vid Fribergsskolan.

– Personen greps på bar gärning och delgavs misstanke. Polisen beslagtog en del sprayburkar och andra attiraljer som klottrare brukar ha, säger Caroline Edberg.