Lokal. Janne Persson jobbar och har bott på Mälaröarna. Där utspelar sig även hans senaste bok. Foto: Jonas Månsson

Stenbrott som brottsplats

Vad händer egentligen när människa och dator kopplas ihop? Det frågar sig Janne Persson i boken ”För evigt din”.

  • Publicerad 14:07, 13 dec 2018

Det är en galen professor som utför experiment som inte är helt okej.

För åtta år sedan började Ekeröföretagaren Janne Persson skriva en skräckroman. Även om annat har kommit emellan har tankarna på boken funnits kvar. I somras slog det honom att Mälaröarna lämpade sig extra bra för boken.

– Jag ville ha en spännande miljö och besökte stenbrottet. Jag hade aldrig varit där och insåg att det var en jättehäftig plats där man kan dränka lik och det kan hända saker, säger han.

Boken kretsar kring hur det skulle vara att föra över information från en människas hjärna via en dator till en annan människa och skapa evigt liv.

– Det är en galen professor som utför experiment som inte är helt okej. Sedan går det fel och det blir intriger, säger Janne Persson.

Förutom stenbrottet i Stenhamra finns andra lokala platser i boken.

– Alla platser är namngivna. Det är Ekerö centrum, Färjestaden och Svartsjö, säger han.

Janne Persson jobbar även med ljudböcker och boken gavs ut som ljudbok innan den nyligen trycktes.

– Det är den första riktiga tryckta boken som jag ger ut så här. Det känns helt fantastiskt. Det är jättekul med ljudböcker, men en fysisk bok är ändå lite mer på riktigt, säger han.

Han beskriver bokens genre som en blandning av skräck, fantasy och science fiction. Men även faktadelar finns med.

– Jag har ett kapitel som är uteslutande förklarande. Där är det resonemang om vad olika forskare säger i dag, säger Janne Persson.

Andra böcker om Mälaröarna

Janne Perssons bok ”För evigt din” är en av flera böcker som utspelar sig eller har annan stark koppling till Mälaröarna.

Mats Fors roman ”Natt över Oslo” om Harald Edelstam är en annan.

Ett annat exempel är deckaren ”Stenhamrabrottet” av Pernilla Ulvblom.

I boken ”Hemsökt” av Petter Inedahl finns spökhistorier från olika platser i Stockholm län, bland annat Munsö kyrka och Svartsjö slott.

I somras släppte Lotta Luxenburgbboken ”Spårlöst” som utspelar sig i kommunen.

Visa merVisa mindre

Så förändras livet efter två sprutor

Nyheter Lättare vardag för Kullens äldre Vaccineringen är avklarad på Kullens äldreboende. Efter dubbla sprutor kan vardagen sakta börja bli lite mer normal för några av Mälaröarnas äldsta.tisdag 20/4 13:01

Mälarscouterna lovar valborgsfirande även i år

Nyheter Coronavirus biter föga på kåren Antalet medlemmar i scouterna ökar i hela Sverige. Så även hos Mälarscouterna, som till valborg satsar på både brasa och kör.fredag 16/4 16:38

Konkurrensen om kunderna hårdnar vid Bromma Blocks

Nyheter Stormarknad först ut i nya kvarteret Ica Maxi har öppnat i Bromma Blocks nya kvarter och Coop får plötsligt konkurrens. Men kunderna anser att tillskottet behövs.torsdag 18/3 11:40