STEN NORDIN (M) fotograferad för ett år sedan vid Norra Bantorget. Foto: Andreas Jennische

Sten Nordin om SD-avhoppet

Förra finansborgarrådet Sten Nordin (M) kommenterar sin tidigare pressekreterares avhopp till Sverigedemokraterna. ”Några sympatier för SD visade han inte hos oss, och det hade inte varit förenligt med jobbet”.

  • Publicerad 15:26, 3 feb 2015

Det är Aftonbladet som rapporterar att Markus Jonsson, som bland annat varit pressekreterare hos Stockholms förra finansborgarråd Sten Nordin (M), nu bytt parti och gått med i Sverigedemokraterna.

– Jag har under en längre tid tittat på Sverigedemokraterna men hoppats att borgerligheten ska normalisera integrationspolitiken ur ett europeiskt hänseende. Det har inte skett, och för Moderaternas del verkar det inte som att kommer att ske. Det är väldigt tråkigt, säger Markus Jonsson till Aftonbladet.

Ska bli ansavrig utgivare för SD-tidning

Aftonbladet skriver också att Markus Jonsson nu blir politisk redaktör och ansvarig utgivare för tidningen Samtiden, som ägs av Sverigedemokraternas bolag Blåsippan AB.

Sten Nordin kommenterar sin före detta kollegas partibyte för StockholmDirekt så här:

– Några sympatier för SD visade han inte hos oss, och det hade inte varit förenligt med jobbet, skriver Sten Nordin i ett meddelande till StockholmDirekt.

"SD är ett antiliberalt parti som står långt från M"

Sten Nordin skriver vidare att hans egen syn på SD är väl känd hos stockholmarna.

– Jag uttalade bland annat inför valen 2010 och 2014 att jag var beredd att hitta blocköverskridande lösningar om SD skulle bli vågmästare. Jag har också sagt att även om SD bytte hållning angående flyktingar och invandring så är det ett antiliberalt parti som står långt från Moderaterna, kommenterar Sten Nordin.