Kelig. När Stella inte ligger i granen gillar hon att kela. Foto: Bengt Karlsson

Stella är Årets lussekatt i Haninge

Stella är bondkatten som gillar att kela och ligga i julgranen. Hon är även årets lussekatt i Haninge. Och hur vinsten ska firas? Med jättemycket tonfisk.

  • Publicerad 11:19, 13 dec 2021

I Västerhaninge är det inte ekorren som sitter i granen, utan även katten Stella. Under juletiden ligger hon både bekvämt och tryggt bland de gröna grenarna.

– Hon har som tradition att klättra upp i granen när julen närmar sig. Där kan hon gömma sig från sin bror Simba, vår andra katt som är dubbelt så stor som henne, berättar hussen Bengt Karlsson.

Hur känns det att Stella vann?

– Det är jättekul, jag och min dotter blev jätteglada. Det är inte varje dag man har en katt som vinner pris så det blir man bara glad för. Stella blev också glad för vinsten och hälsar.

Hittar du Stella i granen? Foto: Bengt Karlsson

Uppfostrad av hund

Stella är en 11-årig sköldpaddemönstrad bondkatt uppvuxen i huset i Västerhaninge, där de bor i dag.

– Hon är uppfostrad av en dvärgpinscher som hette King och de brukade gå ut tillsammans och promenera till centrum. King i koppel och så Stella som hängde med. Hon är jättekelig och är snäll mot allt och alla, säger Bengt Karlsson.

2018 gick King bort och familjen skaffade då Simba.

– Hon blev väldigt ensam och gick omkring här och jamade så då tyckte vi att hon skulle få en polare.

Älskar tonfisk

I dag firar hela familjen alla högtider tillsammans med djuren och även Stella kan räkna med både julklappar och födelsedagspresenter. Även på julbordet dukas det upp rätter som Stella gillar, både räkor och fisk inhandlas.

Har hon någon favorit på julbordet?

– Hon älskar tonfisk så det brukar vi köpa. När jag berättade att hon vunnit priset krävde hon tonfisk resten av veckan.

Här är juliga Haningekatter på delad andraplats