Stefan Saidac har skapat en webbplats för att vägleda vinkunder. Foto: Chris Anderson

Stefan vill hjälpa vinälskare

Stefan Saidac älskar gott vin. Men det är inte enkelt att hitta de bästa vinerna i den stora mängd viner som finns på Systemet. Därför har han nu skapat en webbplats med elva olika topplistor som ska vägleda vinkunden.

  • Publicerad 16:45, 16 jun 2016

Lidingöbon Stefan Saidac jobbar som företagsrådgivare men hans stora passion är goda viner. Eftersom Systembolaget har mängder med olika viner är det inte helt enkelt att hitta de godaste och mest prisvärda vinerna. Därför kläckte han idén om att skapa en webbsida om de bästa vinerna som bygger på olika vinrecensioner.

– Bakgrunden till att jag började var att jag på fredagarna vankade av och an på Systemet och undrade vad jag skulle köpa för ett vin. Eftersom Systembolaget har 81 miljoner besökare per år så kände jag att jag inte kunde vara ensam om att tänka så, säger han och tillägger:

– Jag studerade beteenden på Systembolaget. Många vankar mellan hyllorna, vrider på flaskor, läser på små hylletiketter utan att bli säkrare – precis som jag.

För att göra det enklare för konsumenten att hitta de bästa vinerna i Systembolagets ordinarie sortiment började han sammanställa pålitliga vinrecensioner från bland annat Allt om Vin, Dagens Nyheter, Dagens Industri, Göteborgs-Posten, Svenska Dagbladet, Sydsvenskan och Vinbanken.

Webbsidan fick namnet Vinbetyget och har numera elva olika topplistor som uppdateras regelbundet.

Läs mer i fredagens Lidingö tidning.